Trener Nikola Goričanec: Imali smo odlične pripreme, želimo pobjedom startati u proljeće

Nogometaši Varteksa su zaključili zimske pripreme utakmicom protiv Bednje, koju su pobijedili rezultatom 4:2, i stavili točku na i na jedne uspješne pripreme. U subotu kreće za 'ozbiljno', prvi protivnik u 3 ligi sjever je Podravac iz Virja, a susret se igra u subotu u 15 sati na Slobodi.

Pripreme su bile uspješne radi više razloga. U prvom redu jer nije bilo ozbiljnijih problema s ozljedama, pa je stručni stožer mogao odlično odrađivati treninge. Oni su se odrađivali na umjetnoj travi u Hrašćici te na igralištu u Svibovcu, da bi igrači osjetili pravu travu. U petak će se zaokružiti ciklus od 31 treninga, i šest pripremnih utakmica, gdje su igrači imali samo pet dana odmora.

- Bilo je vrlo bio naporno i intenzivno, a pohvale svakako dečkima u stožeru, ali i Upravi kluba što nam je omogućila da treniramo na travi u Svibovcu. No, ponajviše svim igračima svaka čast na uloženom trudu – kazao je trener Nikola Goričanec.

Goricanec 2

Goričanec: Novi igrači su se odlično uklopili u ekipu

Odlična stvar za struku kluba jest i ta što nije bilo većih ozljeda, izuzev nekih koje spadaju u domenu 'mehaničkih', tako da se moglo kvalitetno trenirati.

To je bilo i posebno važno je u odnosu na jesen klub nema klupskog rekordera po broju nastupa Bornu Radića, koji je završio karijeru, potom najboljeg klupskog strijelca u povijesti Tihomira Šoštarića, koji je otišao u Austriju, a otišao je i njegov kum Dino Kovačec, za kojeg se i znalo da će se zadržati kraće. U odnosu na jesen nema niti vratara Jurice Valentića, koji će se okušati u Austriji, a otišao je i mladi Karlo Mihoković.

 U klubu nisu mirovali, doveden je vratar Jura Banfić, koji je već nekoliko godina želja uprave Varteksa, a radi se o vrataru koji je prošao Varteksovu školu, a tu je i kvalitetni mladi veznjak Ivan Dolovski, bivši igrač Varaždina, koji je odlično igrao u Sloveniji prošle polusezone, u jesenskom prvaku Rogaškoj, a ima i seniorsko iskustvo iz Poleta. U veznom redu se odličnim pokazao i Zimbabveanac Romario Matova, a prvo ime prelaznog roka je iskusni lisac Dejan Glavica, čovjek velikog iskustva, koji bi trebao predvoditi napad Bumbara.

- Moramo biti zadovoljnih, nemamo pet igrača iz jesenskog dijela sezone, ali imamo četiri nova igrača, i popunili smo nekako tu prazninu. To je na papiru čisto druga ekipa, ali mogu reći da su se ovi igrači dosta dobro uklopili, brzo, prihvatili su odmah filozofiju i naše zamisli – kazao je trener Goričanec pa nastavio.

- Možda ćemo tu imati nekih problema, falit će Šoštarić, i Kovačec, ali s drugim stvarima nadoknađujemo. Tu je naravno i Glavica, potom Dolovski, Romario, tu je na golu i Banfić, koji su odličan dobitak karakterno za nas. Stvorila se odlična kohezija i fit s ekipom, ovi igrači su se karakterno savršeno uklopili – ističe trener prve ekipe.

'Varteksova mladost ima velikog potencijala'

Nada se da taj proces i dalje teći brzo, da će suradnja biti odlična, i još bolja. Sve to, bit će potrebno za proljetni dio sezone, i nemale klupske ambicije.

- Plan je da držimo korak s vodećima, a teško je zasad reći možemo li ih i dostići. Moramo mi prvo riješiti Podravac, idemo utakmicu po utakmicu. Dosta je teško uspoređivati se s Poletom i Križevcima, ne toliko po kvaliteti, koliko po infrastrukturi. Mi nemamo svoj stadion, i praktički svaku utakmicu gostujemo, što je veliki nedostatak, i glavni razlog da su oni u prednosti – ističe Goričanec.

A prednost Varteksa svakako je i mladost ekipe, odnosno njezina energičnost i talent, a dobra stvar je što su u ovim pripremama minutažu dobili i neki dodatni igrači.

- Ima velikog potencijala, primjerice Premužić, Ivančić, Pukšec, Anđelković pa još kadet Starčević za kojeg se nadamo da bude jednog dana naš stožerni igač. Uz naravno sve mlade koji već igraju u prvoj ekipi, polako i njih priključujemo, da osjete seniorski nogomet, da imaju podstrek za dalje – tvrdi šef struke Varteksa.

Bit će stoga veliki izazov kako 'pomiriti' mladost i lov na rezultat.

- Samo s radom, treningom, možemo pomiriti i mladost i rezultat. Svjesni smo da imamo dosta mladu ekipu, ali tako se i pripremamo i treniramo, da naglasimo naše fizičke predispozicije u odnosu na neke druge možda nedostatke – ističe trener.

'Podravac je neugodna ekipa, ali mi smo favoriti'

Prvi izazov je Podravac Virje, ekipa koja može biti i prilično neugodna, iako je u drugom dijelu tablice.

- Nezgodna ekipa, koja može svakoga dobiti, što najbolje može posvjedočiti posljednje kolo jesensko kada su zabili Papuku 7 golova. Ipak, mi smo u prednosti, ne bježimo od uloge favorita, igramo doma, moramo napraviti sve da tu prvu utakmicu startamo s pobjedom – optimističan je trener Varteksa.

Pravo nastupa u prvoj utakmici radi kartona nema Lukačić, no ostatak ekipe je praktički spreman za nastup te bi Varteks u prvom kolu trebao u punoj snazi krenuti u proljetni dio sezone. Utakmica se igra u 15 sati na stadionu Slobode, naravno uz White Stonese na tribinama i sve druge željne odličnog nogometa.

  

PRIPREMNE UTAKMICE (zima 2023)

Beltinci – Varteks 4:1

Nedelišće – Varteks 2:3

Međimurje – Varteks 2:0

Varteks – Pieno Rochrbach Berg 1:0  

Špansko – Varteks 2:2

Varteks – Bednja 4:2

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc