Zimbabveanac Romario Matova zapravo je 'Srakar', a na treninge stiže biciklom!

Otac mu je dao ime po slavnom Romariju, on je već tri godine u Hrvatskoj, a srakarski je zet. U Varteksu se osjeća kao doma, tvrdi da je dobrodošlica u klubu bila topla, i da je atmosfera u klubu sjajna.

Osim Dejana Glavice, koji je svojedobno nosio dres mlade reprezentacije, Varteks je u prelaznom roku doveo još jednog reprezentativca. Radi se o 23-godišnjem Romariju Matovi, koji u ima jednu 'kapicu' za A reprezentaciju Zimbabvea. Ovaj polivalentni igrač nastupio je 2021. godine u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, protiv susjedne Zambije, te igrao prvih 45 minuta, u porazu 0:2.

Romario Matova nije potpuni stranac u Hrvatskoj, tu je od veljače 2020. godine. Prva destinacija mu je bio Solin, za koji je skupio dvadesetak nastupa u Drugoj ligi. Potom je igrao za GOŠK iz Gabele, u Prvoj ligi Federacije BiH, zapravo drugoj ligi, te i tamo skupio dvadesetak nastupa.

Posljednju polusezonu je igrao u Bednji iz Beletinca. No kako su tamo već igrala dva stranca, koji su se rotirali, želio je promijeniti sredinu gdje će imati punu minutažu te stigao u Varteks.
- Super je ovdje, sve mi se jako sviđa, dečki su fantastični, vrlo toplo su me svi dočekali, osjećam se kao doma. Već sam se povezao sa svima, što je stvarno odlično, a to će sigurno biti vidljivo i na terenu – ističe Romario.

Beltinci NK Varteks pripremna 35

Vrijedi spomenuti da je Romario jedan od igrača koji živi možda i najbliže stadionu, trenutno u Sračincu.
- Jako je sve blizu, živim u Sračincu, s biciklom dolazim na trening, što je odlično jer se taman zagrijem za trening – u šali će Romario Matova.

 

A razlog za to je što je njegova supruga iz Sračinca. Svoju suprugu Samantu je upoznao na obali, dok je bio u Solinu, a ona stigla na godišnji odmor. Protekle godine im se rodila i kćer Analee te žive u Sračincu. I njegova majka je već bila ovdje, boravila nekolko mjeseci, tako se novi igrač pošteno udomaćio kao Srakar.

Vrlo je pozitivan prema stručnom kadru u klubu, Upravi, a zanimalo nas je i koja mu je idealna pozicija.
- Puno sam igrao na bočnim pozicijama, i beka u zadnjoj liniji i krilnog napadača, ali mogu igrati i veznoga, što god će trener staviti pred mene. Treninzi su profesionalni, ekipa oko kluba se čini vrlo korektna, a atmosfera je sjajna. Nadam se da ću svojim igrama donijeti neku novu vrijednost u Varteksu, i donijeti neki napredak u igri, ništa manje od toga. Razumijem klupsku poziciju, radi se odlično, trebamo nastaviti tako i nadam se da ćemo uspjeti – ističe Romario.

NK Varteks prvi trening 2023 13

Pitali smo ga i koliko dugo se vidi u Varteksu, nada li se možda i nekom transferu u neki viši rang natjecanja.
- Sve je moguće, naravno, sada sam koncentriran samo na Varteks. Na prvom mjestu su mi trenutno klupski ciljeve ovdje u Varteksu, moramo ostvariti što bolje rezultate, a što će biti u budućnosti, to je sve otvoreno – rekao je Romario Matova.

Otvoren je možda i prema novom pozivu u 'repku' Zimbambvea.
- A čujte, zašto ne, nisam odustao, trudit ću se, pa što god bude – zaključuje novi Varteksovac Romario Matova.

Za ime ga nismo morali pitati, novopridošli igrač Varteksa Romario Matova ime je dobio po slavnom brazilskom napadaču. Potvrdio nam je 'naš' Romario da je otac bio veliki fan brazilskog nogometa, i ovog čudesnog nogometaša, u devedestima jednog od najboljih na svijetu. A u Varteksu se nadaju da će i Romario biti jedan od najboljih u proljetnoj polusezoni. Svi preduvjetu za to, zasad su tu. 

Romario Matova

Beltinci NK Varteks pripremna 29 Romario

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc