Fran Kukec: Idemo po pobjedu za start i rođendan Stonesa!

Seniorska momčad Varteksa nezamisliva je bez kapetana Frana Kukeca. Iako ima tek 24 godina, ovo mu je već šesta sezona u seniorskom sastavu Bumbara, u kojem je redovito jedna od najčvršćih karika, i najpouzdanijih igrača. 

S razlogom stoga nosi i kapetansku traku, koju je preuzeo od Borne Radića, i jedva čeka da počne proljetna polusezona, a prvi protivnik bit će im Podravac iz Virja, u subotu u 15 sati, na Slobodi.

- Možda jedne od rijetkih priprema da je sve prošlo bez ozljeda, što je odlično. Imali smo odličnih sedam tjedana, moram reći i da je bilo naporno, a najteže je igrati pripremne utakmice. Sad kreće ono pravo, igramo za bodove – kazao je Fran Kukec, koji je ove pripreme igrao neke utakmice i u obrani, za poziciji zadnjeg čovjeka. Lukačić nema pravo nastupa u prvom kolu, pa će možda i Fran istrčati u obrani.

- Ja sam više defanzivno orijentiran vezni igrač, sve pozicije sam već isprobao u karijeri, pa ću možda krenuti i u obrani. Meni je svejedno, igrat ću sve što treba, samo da ekipa dobro funkcionira – istaknuo je kapetan.

Beltinci NK Varteks pripremna 60

A u odnosu na jesen, podosta promjena u svlačionici, no i dolazak novih igrača.

- To su sve više manje poznati dečku, koji su prošli školu Varteksa, Banfić i Dolovski, Glavica je već bio kod nas, jedino je Romario praktički novi, ali se odličmno uklopio. Sve odreda odlični dečki, možda će nam nedostajati 'killer' u špici, poput Šoštarića, ali možemo i to nadoknaditi – tvrdi Fran.

Ekipa je zapravo jako mlada, Fran je s 24 godine jedan od najstarijih, ali tvrdi da im to nije hendikep.

- Da, stvarno smo mladi, ovako na prvu možda i premladi, ali imamo zato druge kvalitete. A tu su još i odlični juniori, koji će sigurno dobiti svoju šansu, jer ima puno utakmica u sezoni, a bit će i ozljeda, kartona, sigurno. Dobri smo, nitko nas neće nadigrati, možemo parirati i konkurirati za sam vrh – smatra Fran Kukec.

A prije dolaska do vrha treba preskočiti Podravac, u prvoj proljetnoj utakmici.

- Podravac se mora dobiti, a koliko čujemo otišli su im neki bitni igrači. No, ne zanimaju nas oni previše, sigurno će se postaviti čvrsto, braniti i čekati kontre i polukontre. Vjerujem i siguran sam da moramo dobiti ovu utakmicu – odlučan je Kukec.

Utakmica će biti i prigoda da White Stonesi proslave svoj 33. rođendan, što će biti motiv viša za njihove igrače na travnjaku.

- Pa da, nadam se da ćemo im konačno podariti pobjedu, nekak zadnjih godina kad su oni slavili svoj rođendan, uvijek neki peh, pa neki remi, nikak nije bilo pobjede. Nadam se da ćemo ovaj puta to preokrenuti i da proslavimo s njima pobjedu – zaključuje kapetan Bumbara.

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc