Četiri gola za pobjedu u zanimljivoj 'generalki' protiv Bednje

Bumbari su za generalnu probu odabrali Bednju, odličnu, snažnu ekipu, koja se nalazi na vrhu Elitne lige Županijskog saveza, i koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca. Svima je još uvijek svježe sjećanje na lipanj 2022. i finale Županijskog kupa, u kojem je Varteks svladao Bednju, i stigao do trofeja.

Varteks je bolje otvorio susret, a za prvi gol Glavica bježi obrani Bednje i matira vratara Medveda za 1:0. Vrlo brzo Bumbari su i povećali vodstvo, gdje je asistent bio Dolovski, ubačajem s lijeve strane, a na 'drugoj' stativi čeka Saša Stojko, koji je strijelac za 2:0.

Generalka Varteks Bednja 29

 

 Generalka Varteks Bednja 15

Bednja se također prezentirala u solidnom svijetlu, pokazala da su s razlogom na samom vrhu Elitne lige. Predkraj poluvremena Brazilac Richard smanjuje na 2:1, a isti igrač zabio je i na početku nastavka za izjednačenje rezultata. 

A da susret ipak ne bi završio neriješenim rezultatom pobrinuo se mladi napadač Dino Premužić, s dva gola. Kod prvog mu je odlično asistirao iskusni Glavica, a Premužić pobjegao obrani Bednje i zabio za 3:2. A točku na i stavio je mladi Premužić s bijele točke, za konačnih 4:2.

 

- Noge su teške, imamo iza sebe dosta treninga, ali polako se poslagujemo, i sve će to doći na mjesto. Danas nam je i falilo nekoliko igrača, pa možda i nismo bili pravi, ali zadovoljan sam razvojem naše forme – kazao je nakon utakmice Saša Paska, trener Bednje.

Generalka Varteks Bednja 34

Rezultatom je bio zadovoljan i Nikola Goričanec, a igrom posebice na početku utakmice, kada je Varteks imao vodstvo 2:0.

- Prvih 20-25 minuta je jako dobro izgledalo, nakon toga smo imali malu rupu, a razlog tome je i to što je Bednja odlična ekipa, s odličnim pojedincima. No, na kraju moramo biti zadovoljni, zabili četiri gola, mislim da je bila jako dobra generalka – istaknuo je trener Nikola Goričanec

Generalka Varteks Bednja 50.

Iduće subote konačno počinje i nastavak prvenstva, a u prvom kolu Varteks će ugostiti Podravac iz Virja.

 

Varteks – Bednja 4:2 (2:1)

Strijelci: 1:0 Glavica (13), 2:0 Stojko (20), 2:1 Richard (39), 2:2 Richard (56), 3:2 Premužić (74), 4:2 Premužić (85-11m).

Varteks – Banfić, Kos, Kukec, Jakupak, Vlah, Mikičić, Matova, Stojko, Dolovski, Horaček, Glavica (još su igrali: Premužić, Pukšec, Vajagić, Vaupotić, Ivančić, Lukačić, Anđelković). Trener: Nikola Goričanec.

Bednja – Medved, Puškadija, Sinković, Holi, Patrick, Busija, Šincek, Božak, Đurin, Kulji, Richard (još su igrali: Angelovski, Kefelja, Brlek, Cepanec). Trener: Saša Paska.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc