Bumbari potvrdili i produbili hrvatsko švicarsko prijateljstvo na turniru u Schaffhausenu!

Bumbari proveli tri prekrasna dana u Švicarskoj.


Mladi Bumbari proteklog su vikenda gostovali u Švicarskoj, gdje su sudjelovali na 'Crohelvetic Fussball Cup', turniru švicarskog prijateljstva u Schaffhausenu, a dan ranije i na snažnom turniru u Steinachu.

Uz Varteks, na ova dva turnira sudjelovao je i Slaven Belupo, te su zajedno i predstavljali Hrvatsku, a kako i priliči, klinci i Varteksa i Slaven Belupa mogu biti na ponos svojih klubova i roditelja.

Turnir su organizirali Generalni konzulat RH u Zürichu, Kulturna udruge HSD Ban St. Gallen i grad Schaffhausen, uz pokroviteljstvo gradova Varaždina i Koprivnice. Mladi Bumbari i Farmaceuti su već u petak stigli u Švicarsku te su po dolasku i posjetili FIFA muzej u Zürichu.

Turnir Svicarska 11

Na turniru su, uz dvije hrvatske ekipe, sudjelovale i dvije švicarske ekipe, domaći Schaffhausen i FC Wil 1900, a upravo je ekipa iz Wila ostvojila prvo mjesto. Slaven Belupo osvojio je drugo mjesto, dok su mladi Bumbari osvojili treće mjesto.

- Veliko hvala svima koji su omogućili ovaj naš odlazak u Švicarsku, a posebno hvala HŠD Ban na gostoprimstvu, prijateljima kluba koji su omogućili odlazak, a svakako i roditeljima naše djece, jer su njihovi klinci bili na ponos klubova i roditelja – istaknuo je predsjednik Varteksa Siniša Fučkar.

Posebno su se istaknuli sponzori Vindija, Gastrocom, Pekara Žito, Bioproizvodi, Kahli Beer, kojima se u klubu ovim putem posebno zahvaljuju.

Turnir Svicarska 4

Pehar i zlatne medalje medijskih pokrovitelja Večernjeg lista i Fenix-magazina pobjednicima su uručili gradonačelnik Schaffhausena Peter Neukomm, generalni konzul u GK u Zürichu Slobodan Mikac te glavna urednica Fenix-magazina i dopisnica Večernjeg lista Marijana Dokoza. Generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac koji je bio među začetnicima ideje o organizaciji turnira je istaknuo.

Turnir Svicarska 6

-Cilj je uz uživanje u sportu i igri približiti mlade iz dviju prijateljskih zemalja i stvoriti jednu bazu za daljnji razvoj suradnje ne samo na sportskom polju. Mislim da su ovakvi susreti najbolje sredstvo za upoznavanje i prevladavanje mogućih nepoznanica i predrasuda. Upravo je ovakav pristup neposrednog susreta, uz naravno danas neizbježni Tik Tok i Facebook vrlo važan u mladim godinama . Takvih susreta mladih generacija još uvijek nedostaje.- naveo je Mikac i najavio da će turnir postati tradicionalan.

Dan ranije, Varteks i Slaven Belupo nastupali su i na snažnom međunarodnom turniru 'Junior Team Cup 2024', koji se igrao u Steinachu, a na kome su nastupale brojne snažne švicarske i njemačke momčadi. Varteks je tu završio kao trećeplasirani u svojoj skupini.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc