TREĆI DERBI Noa Lukačić: Razmišljamo samo o nama, moramo biti koncentrirani, nadamo se pobjedi!

U sklopu 24. kola 3. NL Sjever, Varteks u subotu gostuje u Pitomači, nakon čega slijede još tri utakmice do kraja lige.


I treći vikend, treći derbi zaredom, nakon prvoplasirane i drugoplasirane, na redu je trećeplasirana Pitomača, i 'vruće' gostovanje na njihovom igralištu 'Gmanje'.

Ujedno je to i sraz dvaju ekipa koje su se jedine prijavile za rang više, ali Pitomačani imaju četiri boda prednosti nad čevrtoplasiranim Varteksom, tako da su nadomak potvrde trećeg mjesta. Pitomača dosad nije pobijedila Varteks, u prvoj utakmici, igranoj u Pitomači, rezultat je bio 2:2, gdje se Varteks vratio u odličnoj utakmici, a Bumbari su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 2:0.

- Dobra su ekipa, iako novak u ligi, ujedno i najugodnije iznenađenje, ali znamo da se radi o ambicioznom klubu – kazao nam je Noa Lukačić, branič Bumbara.

Što se pak tiče Varteksa, u dobrom raspoloženju čekaju novi derbi.

- Zadovoljni smo, jer smo ušli u finale kupa, gdje je naš cilj to i osvojiti, ali u prvom planu je Pitomača, o kupu ne razmišljamo – ističe Noa.

Varteks će put Pitomače krenuti vjerojatno u dobrom sastavu, iako će ponovno problem biti treći mlađi igrač, uz našeg sugovornika i Stojka, jer se u kadar tek vraćaju Havojić i Anđelković, tako da će možda netko od još mlađih možda ponovno morati biti 'treći'. No, tko god istrči, sigurno će dati sve od sebe. U stručnom stožeru Bumbara ne traže alibije.

- Mislim da smo fizički, ali i psihički jako dobro pripremljeni. Krenuli smo najranije s pripremama, prvi tjedan u prvom mjesecu, imali smo devet tjedan priprema, da bi sada bili u optimalnoj formi – tvrdi mladi Lukačić, koji je tek ove sezone napunio 18 godina. Zanimljivo, debitirao je upravo kod sadašnjeg trenera, a nekako je zabljesnuo na finalu kupa, protiv Bednje. U srijedu ga ponovno čeka Bednja.

- Da, onda sam stvarno bio još klinac, to su mi bile prve seniorske utakmice. Bednja je nezgodan protivnik, kao i protivnici u našoj ligu. To su sve nijanse. Trebat će ući hladne glave, i dobro zapeti. Mislim da nas u finalu kupa čekaju dvije odlične utakmice, ali još o tome ne razmišljamo, samo Pitomača – spušta Noa loptu na zemlju.

Osim ligaškog i kup vrhunca sezone, njega čeka i kraj školske godine, Lukačić je maturant na Srednjoj građevinskoj školi, a nada se i nastavku studija, poželjno negdje na studiju Arhitekture. Čega ga stoga, ljeto života.

- Da, bit će svakako vrlo uzbudljivo, a nadam se da me na ljeto čekaju još i kvalifikacije za rang više – zaključuje Noa Lukačić.

Za eventualnu šansu, moralo bi se pobijediti u subotu, a mladi branič ponavlja.

- Ponavljam, odlična su ekipa, ali i mi smo. Moramo gledati samo na svoju igru, biti koncentrirani i nadati se novoj pobjedi – zaključuje Noa.

Utakmica na Gmanju igra se u subotu, 11. svibnja, s početkom u 17:30, za sve koji se odluče za subotnji izlet, i pomoć Bumbarima na važnom gostovanju.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc