UOČI FINALA Mihael Vlah: Ipak smo mi Varteks, ali to moramo pokazati na terenu!

Prva od dvije 'utakmice sezone' je pred nogometašima Varteksa. Radi se o finalu Županijskog kupa, u kojem će igrati Varteks i Bednja.


Prva utakmice se igra na vrućem terenu u Beletincu, gdje će domaća Bednja u srijedu u 17:30 ugostiti Varteks. Repriza je to finala od prije dvije godine, kada je Varteks u tijesnoj utakmici pobijedio 1:0, uz veliko slavlje u Jalžabetu. Zanimljivo, Bednja je i sezonu nakon toga igrala protiv Varteksa te izbacila Bumbare, da bi kasnije bila poražena u polufinalu od Jalžabeta, kasnijeg pobjednika.

Unatoč poznoj fazi sezone, i brojnim hematomima i sitnim ozljedicama, stanje u igračkom kadru je dobro. A jedan od standardnih u posljednjim utakmicama je i stoper Mihael Vlah, koji je odigrao sve posljednje utakmice, i to na zavidnom nivou. U tri ligaška derbija Varteks je osvojio tek jedan bod, ali nije bio inferioran u niti jednoj utakmici.

- Mislim da je igra bila na nivou, ne mogu reći da smo bilo koju utakmicu odigrali loše. Kao da nam fali malo sreće, da se šanse da zabijemo gol i privedemo utakmicu kraju. A možda i malo iskustva. Stvaramo šanse, igramo dobro, i to je možda i najvažnije – istaknuo je Vlah.

Posljednju utakmicu u Pitomači obilježili su vrlo oštri dueli, startovi na rubu žutog, čak i crvenog kartona.

- Bili smo spremni, opet smo mi krenuli jako dobro, u 15 minuta mogli zabiti dva gola, i puno bolje smo igrali na početku. E sad, da smo ih kaznili, bilo bi sve drugačije. I opet nakon prve njihove akcije, dobijemo gol – ističe Vlah.

Bumbari su sada na četvrtom mjestu, sa sedam bodova zaostatka, tri kola do kraja, tako da je sada puna koncentracija na kup. Prva utakmica igra se u Beletincu, gdje također Bumbari mogu očekivati sličnu utakmicu.

- S ligom smo se praktički oprostili. Sve oči su uprte u utakmicu s Bednjom, želimo osvojiti taj kup. Mislim da će biti vrlo slična utakmica kao u subotu, teška, neizvjesna, tvrda, na terenu će biti sigurno puno duela – ističe Vlah.

Novost je da se finale ne igra na jednu utakmicu, a nakon ove srijede, za tri tjedna, 5. lipnja igra se uzvrat na Slobodi. Ta činjenica sigurno će doprinijeti dodatnoj motivaciji domaćih, da na prvom terenu pokušaju izboriti što bolji rezultat.

- Ne igra se na jednu utakmicu, oni će doma sigurno zagaziti, ali mi moramo uzvratiti istom mjerom. Moramo biti spremni dobiti i batine, ali moramo i mi biti čvrsti. Vidimo da se da izdržati – ističe Vlah.

U odnosu na prije dvije sezone, Bednja je doživjela mnogo promjena, ali ekipa je i dalje vrlo snažna.

- Svi pričaju da je Bednji otišlo nekoliko igrača, ali ja ih se sjećam još iz 4. lige, oni su uvijek bili odlična ekipa, imaju borbeni mentalitet i nikako ih ne smijemo olako shvatiti. Ne bi bili u finalu da su loša momčad – smatra stoper Bumbara.

Ipak, Varteks je papirnati favorit, i trudit će se to dokazati, a iako je domaći teren na starni Bednje, s tribina će Bumbari imati i podršku svojih White Stonesa.

- Mi smo ipak favoriti, ali moramo ići bez podcjenjivanja. Mislim da moramo pokazati gard, i moramo ići po pobjedu, kao u svakoj utakmici. Ipak smo mi Varteks, što moramo pokazati na terenu – zaključuje Mihael Vlah.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc