DAN ZA POVIJEST U klubu potpisani prvi stipendijski ugovori!

Pet mladih Varteksovaca i tri mlade Varteksovke potpisale su svoje prve ugovore, ali zasigurno ne i zadnje u karijeri!


Veliki, povijesni dan za NK Varteks bio je u petak, 10. svibnja. Naš klub tog je dana potpisao stipendijske ugovore, i to prve u klupskoj povijesti. Na ugovore je stavilo potpise pet talentiranih nogometaša i tri nogometašice, naravno uz njihove roditelje, a svečano potpisivanje je bilo u Footbal Pubu, na TTS-u.

- Ovo je danas veliki dan za naš klub, ovo su naši prvi stipedijski ugovori. Uvjeren sam da postoji još mnogo igrača iz Škole nogometa koji zaslužuju biti danas s nama, ali moramo biti u svojim okvirima, a ujedno se truditi da osiguramo financijske uvjete da nagradimo i više polaznika. Škola nogometa je naša baza i naša snaga. Nastavit ćemo još poboljšavati i uvjete na našem centru u Hrašćici, kao i sve druge stručne uvjete da razvoj mladih igrača bude što bolji i da sve više igrača naše Škole nogometa bude okosnica seniorske ekipe – istaknuo je u uvodu predsjednik kluba Siniša Fučkar.

Ugovore su tako potpisali kadeti Roko Hrastić i Fran Manojlović, koji su već i s prvom ekipom te su okusili seniorski nogomet, a koje u kadetskoj ekipi vodi Romano Nježić. Prve potpise na ugovore stavili su i pioniri Niko Šlibar, Borna Bubnjarić, Fran Suhadolčan, a radi se o ekipi koju vodi Dominik Matučec, i koja je osvojila uvjerljivo prvo mjesto u ligi, te igrala četvrtfinale kupa s Rijekom.

Tu su bile i tri djevojčice, odnosno djevojke, Leona Vincek, Vanessa Habrun i Ella Golubič, koje su također potpisale svoje prve ugovore. Radi se o talentiranim pionirkama, koje su također na dobrom putu da osvoje svoju regionalnu ligu, a koje su također već osjetile i draž reprezentativnih okupljanja. Njih vodi Marko Trojak, ujedno i voditelj škole nogometa, koji se također obratio mladim Bumbarima, Bumbaricama i njihovim roditeljima.

- Čestitam prvim stipendistima u povijesti kluba, kolegama Romanu Njeziću i Dominiku Matučecu i svim ostalim trenerima koji svakodnevno rade sa našim igračima na razvijanju njihova potencijala te naravno roditeljima igrača i igračica bez kojih sve ovo nebi bilo moguće. Potpisivanjem ovih ugovora Nk Varteks želi dat još jedan vid podrške našim mladim nadama u razvijanju njihova potencijala te napretka u karijeri. Vjerujem da će im ovo biti još jedan dodatan motiv za još veći trud i rad te im od srca želim da u što skorijoj budućnosti obuku Varteksov seniorski dres i predstavljaju u našoj seniorskoj momčadi igrače ponikle u našoj Akademiji – kazao je Marko Trojak.

U klubu se vrlo uspješno radi s omladinskim kategorijama, a ovi ugovori trebali bi dodatno ustabiliti klub, te spriječiti da igrači prerano odlaze u druge sredine. Pred pionirima i kadetima je i povijesna prigoda, vrlo vjerojatne kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu na nacionalnoj razini, a i pionirke i kadetkinje su na dobrom putu za napredovanja za rang više.

Varteks trenutno ima 11 kategorija, od čega 2 ženske i jedna 'otvorena' kategorija, a sveukupno u klubu radi 11 trenera, od čega šest nogometnih trenera, plus jedna trenerica koja pomaže u ženskim kategorijama, a tu su i dva trenera vratara, trenera za fizičku pripremljenost te jedan psiholog. 

Svi treniraju u Hrašćici, na 'Bumbarellu', a s novim stadionom će dobiti još kvalitetnije uvjete za rad, što će biti sljedeća velika stvar za NK Varteks. 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc