Varteks se prijavio za licencu za 2. NL za iduću sezonu

U HNS-u je započeo postupak licenciranja klubova za sezonu 2024/25 za sve 'savezne' rangove natjecanja, a u sklopu procesa se i NK Varteks prijavio za natjecanje u višem rangu natjecanja - 2. NL.


I dok traju pripreme za nastavak natjecanja u 3. NL Sjever, gdje se Varteks nakon prvog dijela sezone nalazi na 4. mjestu tablice, u tijeku je licenciranje HNS-a za natjecanja u Europi, ali i za tri najviša ranga natjecanja.

U NK Varteksu su se prihvatili ozbiljno procesa licenciranja, i prijavili u zadanom roku (31.01.) za 2. NL, koja se igra na nacionalnoj razini, a radi se o trećem rangu natjecanja.

- Nakon godina stabilizacije i skupljanja iskustva, želja nam je da krenemo korak dalje i okušamo se na nacionalnoj razini. Bila bi to nagrada za sve u klubu, od Škole nogometa do seniora, a ponajviše za naše vjerne navijače – istaknuo je predsjednik Siniša Fučkar.

Varteks Virovitica 2023 74

Jedan od uvjeta jest da klub mora biti među tri prvoplasirane ekipe na tablici, a od klubova iz 3. NL Sjever prijavili su se još Pitomača i Međimurje. Od klubova ispred Varteksa, Polet i Rudar se nisu prijavili, ali tu je ambiciozni novak u ligi, Pitomača, koja 'bježi' sedam bodova Varteksu.

Ipak, u klubu staju na loptu, prioritet je zasad stadion, a viši rang može, ali i ne mora stići u ovoj godini.

- Ulazak u viši rang nije priroitet ove godine, već je to gradnja našeg stadiona, u Hrašćici. Tek nakon toga, krećemo gore, nema preskakanja stepenica – ističe Fučkar.

Nastavak natjecanja u 3. NL Sjever vjerojatno će biti 9. ožujka, a u prvom proljetnom kolu će Varteks na Slobodi ugostiti Podravinu.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc