Varteks odigrao odličnu pripremnu utakmicu protiv Kustošije

Nogometaši Varteksa odigrali su i svoju drugu pripremnu utakmicu, ovog puta protiv snažne Kustošije, ekipe iz gornjeg doma jedinsvene treće lige (2. HNL) i poraženi su 3:2, golom tek na samom kraju utakmice.


Varteks je odigrao odlično prvo poluvrijeme, iako je Kustošija imala više od igre u prvom dijelu poluvremena, na utakmici odigranom na umjetnoj travi NK Prečka. Ove zime pojačali su ionako snažan kadar s čak sedam igrača, pa je i logično da se nametnu. Ipak, Varteks se nije dao, sredio se u igri, a u jednom od svojih izlazaka prema naprijed, Dolovski upošljava Glavicu koji matira suparničkog vratara.

Kustosija Varteks 23

Varteks je tako na odmor otišao rezultatom 1:0, iako su gosti imali više prigoda, no uglavnom kao posljedica nekih grešaka u obrani i veznom redu Varteksa.

Početni sastav Varteksa bio je Mrmić, Stojko, Kos, Lukačić, Jakupak, Kukec, Matova, Mikićić, Dolovski – Glavica, Havojić, a iz predostrožnosti nije nastupio Kanceljak, koji ima lakšu ozljedu od prošlog tjedna. U drugom dijelu igre, s klupe su još ušli Koprivnjak, Vlah, Anđelković, Novosel, Hrastić, Manojlović i Ivančić.

Kustosija Varteks 68

Drugo poluvrijeme Kustošija uvela novih 11 igrača, ali radi veće dužine klupe, to je donijelo preokret u igri. Za domaćina je zaigrao i Dino Klapija, koji je nedavno u senzacionalnom transferu potpisao za Red Bull Leipzig. Kustošija je u tom razdoblju preokrenula na 2:1, i držala kontrole igre u svojim rukama.

Ipak, uporno Glavica koristi jednu grešku i zabija gol za za 2:2. No, nekoliko minuta prije kraja Varteks je ipak dobio gol, za konačnih 3:2. Vrijedi istaknuti da su Bumbari završili utakmicu s četiri juniora i dva kadeta, od čega je Roko Hrastić upisao prve minute u seniorskom sastavu.

Sljedećeg vikenda Bumbari gostuju kod slovenskog prvoligaša Beltinci.

Kustosija Varteks 63

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc