VARTEKS JE OSJEĆAJ S Varteksom nikad nisi sam

 

18. kolo 3. NL-sjever donosi nam gostovanje u Viroviticu.

Neki na putu kreću odlukom koja je donesena to jutro, no pravi muškarci tu odluku donose kroz cijeli tjedan. Iako znaš da želiš ići podržati ekipu u 'daleku' Viroviticu, čekaš zeleno svjetlo od 'nadležnih obiteljskih tijela'. U petak je nad Olimpom zasjalo sunce, a semafor pokazao zeleno u smjeru istočne Hrvatske.

Vt Vtx Simba

Ekipa se skuplja u hodu. Iz Das Auto uskačemo u francusku lađu i polako počinjemo brojati 'kamere' po podravskoj magistrali. Nakon 2-3 kamere stajemo na prvoj okrijepnoj stanici, a logističar "Mali" (podaci poznati redakciji, op.a.) donosi vrećicu punu tekućine iz Praga.

vt Vtx Simba2 

Nakon bratske podjele limenki, nastavljamo Podravskom magistralom, a put nas vodi prema polukružnom zaobilaženju centra svijeta. Ludbreg ostaje iza nas, a ekipa se nabrijava na pekaru u Virju. Ovaj puta ne slažemo taktiku za predstojeću utakmicu nego kako da na onom zavoju u Virju parkiramo, a da nas ne pogodi Čazmatransov bus iz kontra smjera.

Upravo, u trenutku razmjene anegdota iz prošlosti, na scenu stupaju mokraćni mjehuri i esencijalne ljudske potrebe. Šofer francuskih kola, usrećuje ekipu i vodi nas u prošlost, do Windowsa XP. Poštujući sve aktualne prometne propise, stajemo uz cestu i zagorčavamo put svima, a ne samo njima. Nadamo se da ekipa iz NK Mladost Molve nije kasnila na tekmu.

vt Vtx Simba3

U taj čas pored nas prolazi češka lađara sa dobro poznatim licima, naglo staje i spremno pruža pomoć prijateljima u nezgodi. S Varteksom nikad ne pišaš sam! Put nas vodi do popularne Pekare u Virju. "Mali" kao pravi logističar, ulazi unutra i zadržava se jedno vrijeme. S nadom da donosi friški burek i kruh, čekamo u autu i brusimo nožinu.

vt Vtx Simba4

vt Vtx Simba5

"Mali" donosi punu vrećicu pekarskih proizvoda, a za pohvalu su klipići. Makar i burek je jedan od boljih starih burek koje se može probati, uz nužno zalijevanja. Next stop, Đurdevac!

Većina putnika pamti Đurdevac po Lidlu. Velebno zdanje pruža odličan parking, a novi logističar "Točni/Brzi" ulazi po nove rehidracijske limenke. Tu počinje i gastro dio ovog izleta. "Tupi" vadi nožinu i počinje rezati domaće kobasice. A za potpuni gastro užitak tu su i čvarki iz Nedeljanca.

vt Vtx Simba6

 


Muževi sa ženama prolaze pored Renolčeka, i uz zabavne dosjetke pokušavaju se domoći barem jednog zalogaja. "Nestrpljivi" iz Remetinca se vraća iz WCa i par kobasica nestaje u roku odmah. Nakon ciljanog lutanja Viroviticom dolazimo do Vegeške. 10 piva (Laško) i kava za "Nestrpljivog" ispod 20€. Laške u ruke, te se pozicioniramo na gostujuću tribinu i čekamo da "Nestrpljivi" počne s navijanjem.

vt Vtx Simba9


U pozadini nas prati neko strano policijsko osiguranje. Urlikanje, kulturno dobacivanje sucima i utakmicu završavamo pobjedom. Nakon utakmice gospodin iz češke lađe dodatno časti ekipu limenkama, a za talijanski šmek ovog putovanja zaslužna je pizza iz Bistroa Tricolore. Cijenom pristupačna, a okusom oduševljava.

vt Vtx Simba10

Da pojačamo pizzu, na parkingu smažemo ostatak kobasica i ispraćujemo ekipu da se busom vrati s 3 boda za Varaždin.

vt Vtx Simba11

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc