Mladi Bumbari (U12) u lipnju putuju na turnir hrvatsko-švicarskog prijateljstva u Schaffhausen i u Steinach

U švicarskom Schaffhausenu će se 23. lipnja održati turnir U12 selekcija, Crohelvetic Cup, na kojem će sudjelovati i U12 selekcija Varteksa.

Radi se o turniru koji je više od nogometa, koji je simbol prijateljstva, suradnje i međusobnog poštovanja, a organizira ga Generalni konzulat RH, kulturna udruga HSD Ban iz St. Gallena i grad Schaffhausen u Švicarskoj, uz medijsko pokroviteljstvo portala Fenix-magazin i Večernji list. Suorganizatori turnira su i NK Varteks Varaždin, NK Slaven Belupo Koprivnica, Grad Varaždin, Grad Koprivnica te Hrvatski svjetski kongres Švicarske i Lihtenštajna.

 

Osim NK Varteksa, sudjeluje i Slaven Belupo, a od švicarskih ekipa FC Wil 1900 i FC Schaffhausen. Kako se navodi, cilj ovog turnira je sportsko-kulturna razmjena između dviju zemalja, Hrvatske i Švicarske, a uključivat će i razne aktivnosti koje nadilaze samo igranje nogometa, zajedničke izlete i programe razmjene u kojima sudionici mogu izbliza doživjeti tradiciju i način života druge zemlje.

Događaj podržavaju brojni volonteri, a održava se na raznim stadionima i sportskim terenima u istočnoj Švicarskoj. Ova inicijativa ne samo da promiče sportske ambicije mladih ljudi, već također doprinosi međunarodnom razumijevanju i međunarodnom dijalogu.

Selekcija Varteksa dan ranije će nastupiti i nedalekom Steinachu, takodjer u Švicarskoj, a na tom turniru će nastupati njemačke i švicarske momčadi, te ponovno Varteks i Slaven Belupo.

Steinach turnir

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc