Varteks proslavio naslov sa stilom

U posljednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva NK Varteks i službeno je postao prvak 2. ŽNL Istok, a kao šlag na tortu došla je uvjerljiva pobjeda nad Mladosti iz Varaždinskih Toplica rezultatom 11:0. Šesterostruki strijelac bio je Dinko Solić, dva gola zabio je Dominik Matučec, a po jednom su se u strijelce upisali Dario Horvat, Dominik Kobzinek i Denis Vidaček.

Posljednje kolo ovogodišnjeg prvenstva u 2. ŽNL Istok odigrano je u svečarskom raspoloženju, u kojem su osim seniora Varteksa slavili i pioniri, zabilježivši nesvakidašnji rekord, te mlađi i stariji limači. Ali krenimo redom...
Utakmica pionira Varteksa danas je imala posebnu težinu. Osim što nisu zabilježili ni jedan poraz ni neriješeni ishod, pioniri Varteksa nisu do danas primili niti jedan gol. Stoga je današnja utakmica bila šansa završiti cijelu jednu natjecateljsku sezonu bez primljenog pogotka. I to im je uspjelo. Ne samo da ni danas nisu primili gol, uspjeli su preći i granicu od 200 zabijenih golova u jednoj sezoni. Konačni rezultat bio je 19:0, te su na taj način pioniri NK Varteks završili sezonu sa gol razlikom 210:0! Spomenimo i da su utakmici pionira nazočili i mnogobrojni White Stonesi, koji su mlade Varteksovce bodrili u nakani da dostignu željeni cilj.

0623 toplice 440

Po završetku utakmice pionira uslijedio je i program dodjele pehara, nagrada i priznanja raznim selekcijama NK Varteks. Prvo su pioniri primili pehar i medalje za prvo mjesto u 2. ŽNL Istok. Nakon toga na teren su izašli i limači. Prvo su medalje za osvojeno 3. mjesto u sezoni primili mlađi limači (U-8). A nakon toga su na teren istrčali i stariji limači (U-10), koji su osvojili 2, mjesto u sezoni.

0623 toplice 440 2

0623 toplice 440 3

Potom je uslijedila dodjela pobjedničkog pehara i zlatne medalje za osvojeno 1. mjesto u 2. ŽNL Istok u sezoni 2012/2013, za seniorsku momčad Varteksa. Osim toga dodjeljena je i tradicionalna nagrada "Zlatni bumbar", kojom navijači nagrađuju najboljeg igrača u protekloj sezoni. Ove sezone tu je nagradu primio Dario Horvat.

0623 toplice 440 4

0623 toplice 440 5

Sama utakmica protiv Mladosti iz Varaždinskih Toplica, također je protekla u sjajnoj atmosferi. Podrška najvatrenijih Varteksovih navijača White Stonesa danas je bila zaista fantastična. Neprekidno navijanje tijekom svih 90 minuta dodatno je motiviralo momčad, pa ja i to jedan od razloga današnjoj uvjerljivoj pobjedi Varteksa.
Danas bitno oslabljena Mladost uspjela je odoljevati Varteksu do 17. minute kada kreće kanonada. U razmaku od šest minuta Varteks postiže 3 pogotka. Za 1:0 u 17. minuti zabija Dominik Matučec. Samo minutu kasnije na 2:0 diže "zlatni bumbar" Dario Horvat, a u 23. na 3:0 diže Dominik Kobzinek. Uslijedilo je tri minute pauze, a onda u razmaku od 26. do 35. minute Varteks postiže još 3 pogotka. Na 4:0 povisuje ponovo Matučec, a nakon toga počinje Dinko Solić show. Prva dva pogotkoa upisuje u 33. i 35. minuti, pa se na odmor odlazi sa ogromnih 6:0 za Varteks.

0623 toplice 440 7

U nastavku Solić nastavlja sa kanonadom. Za 7:0 zabija u 62. minuti, a svoj četvrti gol na utakmici zabija u 66. minuti. Nije dugo trebalo čekati ni na peti Solićev pogodak za 9:0 koji je pao u 69. minuti, a veliku predstavu zaključio je u 75. minuti svojim šestim golom. Do kraja utakmice Varteks je rezultat povećao na 11:0, kada je svoju odličnu igru golom glavom okrunio Denis Vidaček.

0623 toplice 440 6

Bio je to zaista prekrasan dan u Jalkovcu, sa puno lijepih svečanosti i još više lijepih golova, a i kraj jedne velike sezone za NK Varteks, koja će zasigurno svim navijačima i prijateljima Varteksa ostati u dugom sjećanju.

Vidimo se slijedeće sezone u 1. ŽNL!

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc