PRVI 'TOPNIK' UOČI FINALA Dejan Glavica: Navijači nas nose cijelu sezonu, nadam se da ćemo nakon tekme zajedno slaviti

Nogometaši Varteksa u srijedu 18 sati kreću u lov na svoju drugu 'kantu'. Protivnik je isti kao i prije dvije godine, beletinečka Bednja, no uloge su sada nešto drugačije.


Prije dvije godine Bednja je ipak bila papirnati favorit, imala je nešto snažniji i širi igrački kadar, a i igrala se i jedna utakmica. Sada Varteks nešto bolje stoji na 'kladionicama', ali sve to nema baš nikakve veze. U ekipi Varteksa nema nikakvih opuštanja, a i sezona ih je naučila da se to može brzo vratiti.

Prvi strijelac Bumbara ove sezone je Dejan Glavica. Varteksova 'tridesetka' zabila je tek nešto manje golova od broja na dresu, čak 26 golova ove sezone. Petnaest u prvenstvu, gdje ga je tek predkraj prestigao Nino Patafta, na čelu strijelaca. Uz 15 ligaških, zabio je Glavica čak 11 u kupu. Sjajna sezona za Glavicu, koji se potvrdio kao igrač najviše nogometne klase u Bumbarima.

- Zadovoljan sam no to ne bi uspio bez svojih suigrača, žao mi je što nismo ostvarili možda i koje mjesto više na tablici. Jer, uvijek se može bolje – ističe skromno Glavica, koji osim što igra sjajan nogomet, djeluje sjajno i na svlačionicu, izgled mirnije, staloženije, zrelije nego u mladim godinama.

- A možda je tak, kak ide čovjek stariji to si pametniji, haha. Dobra je atmosfera u svlačionici, mlada je ekipa, mi stariji ih vodimo i pomažemo koliko god možemo, da ne rade greške. Uvijek moraš biti pošten prema svemu što radiš. No, nisam samo ja zaslužan za tu pozitivnu energiju, tako je u cijelom klubu – ističe Glavica.

S Kanceljakom razvio posebno ubojito partnerstvo

A izgleda i da je razvio posebno partnerstvo s Kanceljakom u napadu. Nekako se čini da se on raduje Kanceljakovim golovima čak i više nego svojima, i obratno.

- Pa da, dobro vam se čini, i ranije smo igrali skupa, a uvijek smo bili timski igrači. Cilj je da pobijediš, pa onda slaviš uvijek da bilo tko zabije gol. Nogomet je timski sport, moraš se podrediti ekipi – ističe Varteksov prvi strijelac.

Iako ima bogatu karijeru, naosvajao se liga, ovo finale mu nije nevažno.

- Još jedan trofej da dignem, prvi za Varteks, to je velika želja – ističe Varteksova 'tridesetka', Dejan Glavica.

Moramo istaknuti da Dejan Glavica, unatoč privatnom poslu kojim se bavi, u cijeloj sezoni gotovo da i nije propustio trening. To je vjerojatno i razlog odlične forme i igara.

'Od prve lige nikad nisam ovako ozbiljno trenirao'

- Moram priznati da od prve lige dosad nisam tako trenirao. Sjećam se prvog dana kada sam rekao da počinju treninzi, ja sam prvi pitao trenera da li to moramo tako rano početi, jer smo počeli već 9. siječnja, ali on je rekao, vidjet ćeš na kraju sezone. I stvarno, nikad nije prerano, i moram reći da se isplatilo, jer sam zabio toliko golova – tvrdi napadač Bumbara.

Za kraj sezone, čeka ih poslastica, sraz sa snažnom Bednjom.

- Mi smo znali da su dobra ekipa, a ponovno nam se desilo da krenemo u utakmicu, imamo posjed, i dobiješ gol na kontru. Normalno da psihički padneš u tim trenucima, ali ipak smo se vratili, na kraju i pobijedili i puno nam znači, trebalo biti lakše u uzvratu – smatra napadač Varteksa.

Što se tiče gostiju tamo posebno respektira Hojskog, s kojim je odrastao praktički, a i trener Balajić je bio igračka ikona, u bivšem Varteksu, kada je on upadao u prvu ekipu.

Zovu suigrači sa svih strana, vlada veliki interes za finale

A za uzvrat, i Glavica potvrđuje da vlada veliki interes.

- Bome sam se iznenadio, očito to ljudi prate, baš me zvalo puno bivših siugrača iz Varaždina, ali zovu i iz Slaven Belupa, tako da će sigurno biti prava atmosfera – ističe Glavica.

Ipak, u srijedu za njega nema nikog i ničeg, samo Varteks, kako na terenu tako i na tribinama.

- Najjači su nam, naš 12 igrač, dok je najteže, dok nemamo snage, dok čuješ sa strane njihovu podršku, stvarno dobiješ neku dodatnu energiju, podigne nas to. Nadam se da ćemo im sutra to vratiti i zajedno proslaviti nakon tekme – zaključuje prvi 'topnik' Bumbara Dejan Glavica.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc