Jura Kos uoči uzvrata: Nećemo čuvati prednost, moramo se nametnuti

Varteks u srijedu gostuje u Ivancu, gdje u polufinalu kupa ima prednost od 3:1 nad Ivančicom.


Nogometaši Varteksa u srijedu, na neradni dan, praznik rada, gostuju u Ivancu. Radi se o uzvratu kupa, natjecanju koje je ove godine klupska uprava zacrtala kao nešto gdje se 'ide do kraja'.

Prva utakmica polufinala donijela je zabrinjavajući početak, gol već u negdje 30 sekundi utakmice, a strijelac je bio bivši Bumbar Ivan Kostelac.

- Šok u prvoj minuti, iako smo se dogovorili da ne smijemo primiti taj pogodak, ali upravo smo napravili suprotno. Srećom, reakcija je bila odlična, čim smo povezali par dobrih akcija, vidjelo se da nas oni ne mogu pratiti, pokazali da su bolja ekipa – kazao nam je Jura Kos, branič Varteksa.

Greške su obilježile sezonu Varteksa, prosipalo se i mnogo ligaških bodova.

- Ne znam što reći, događaju se glupe greške, i to vrlo često. I što je najsmiješnije, svaku utakmicu neka druga greška. Moramo to popraviti, to je sve što ću reći – smatra stoper Varteksa.

Nakon kupa Varteks je odigrao još dvije utakmice, relativno laganu i uvjerljivu pobjedu nad Međimurjem, a proteklog vikenda su igrali u Svetom Martinu na Muri, gdje su poraženi, ali dojam je bio dobar.

- Unatoč porazu, svjesni smo da smo dobro igrali, i da samo moramo tak nastaviti, atmosfera je sigurno dobra, unatoč porazu – ističe Kos.

Što se pak tiče kupa, u Varteksu respektiraju Ivančane, ali tvrde da se neće braniti.

- Znamo da smo bolja ekipa, a sigurno nećemo čuvati taj rezultat, jer još uvijek i vrijedi pravilo prednosti za ekipe koje su zabile više golova u gostima. Respektiramo ih, ali ne strahujemo, idemo se postaviti ozbiljno i pokazati da smo bolja ekipa – ističe Kos.

A raspored je vrlo gust, Bumbari su u najvažnijem dijelu sezone, a Jura Kos se nada da će biti pravi.

- Ovih mjesec dana nam određuje cijelu sezonu, morali bi pobijediti i Rudar i Pitomaču, a naravno i kup. Ovo nam je ključ sezone – zaključuje Jura Kos, branič Bumbara.

Utakmica s Ivančicom igra se u srijedu, s počekom u 17 sati, a u subotu u isto vrijeme, Varteks na Slobodi igra protiv drugoplasiranog Rudara iz Murskog Središća.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc