UOČI MEĐIMURJA Saša Stojko: Moramo biti hladne glave, pokazati pravi karakter za pobjedu

Varteks će u utorak u 17 sati, na Slobodi, ugostiti Međimurje, a pobjeda donosi Bumbarima povratak na treće mjesto tablice.


Polet Sveti Martin potvrdio je da je najkvalitetnija momčad lige, pobjedom u Pitomači, gdje su vodili 0:3, i tek na kraju si malo zakomplicirali situaciju, pa je utakmica završila pobjedom od 'samo' 2:3.

Otvorio je taj rezultat Varteksu vrata za povratak na željeno treće mjesto, ukoliko se pobjedi Međimurje, ali struka Varteksa ne tolerira euforiju, niti unaprijed upisane bodove. Uostalom, koštalo je to Bumbare u Virovitici.

- U ovoj ligi svako svakoga može pobijediti, šokiralo nas je u Virovitici, ali pokazali smo nakon toga karakter, imamo nakon toga tri pobjede, ako računamo i ovu u kupu protiv Ivančice. Stanje i atmosfera u ekipi su stvarno dobri – kazao nam je Saša Stojko, jedan od trojice Međimuraca u prvoj ekipi Bumbara.

U srijedu je u prvoj utakmici polufinala svladana Ivančica, a početak ponovno nije bio idealan. Ponovno su Varteksovci primili gol vrlo rano, možda i najranije ikad, igrala se negdje tek 20-30 sekunda utakmice.

- Malo je ulazak bio loš, opet, nije lako kada dobiješ gol u prvoj minuti. Dobro smo odreagirali, preokrenuli utakmicu, a u tim situacijama je najvažnije da hladne glave ideš dalje. Pokazali smo karakter, da se možemo vratiti, kao i više puta ove sezone – ističe Saša Stojko, desni bočni/krilni igrač Varteksa.

Stojko ove godine igra u promjenjivoj formi, a i sam ističe da može i puno bolje.

- Doći će sve na svoje, uvijek se može bolje. Većinom igramo s četiri u zadnjoj liniji pa igram na desnom beku. Igramo nešto drugačije, ali sve će to doći na svoje – ističe Saša.

A pobjeda protiv Međimurja bi dodatno podigla atmosferu u klubu. Nažalost, u utakmici neće biti drugog strijelca, i prvog asistenta ekipe, Matija Kanceljaka, radi žutih kartona, ali svi ostali će biti na raspolaganju.

Što se tiče Međimurja, u redovima Bumbara nema podcjenjivanja, jer se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi. U sezoni ih je Varteks pobijedio na otvaranju, rezultatom 2:0, ali u drugoj utakmici u Čakovcu, nakon 'tvrdih' 90 minuta, rezultat je bio 0:0.

- Mlada su ekipa, sve nogometno školovani dečki, i moramo ući u utakmicu maksimalno ozbiljno. Bez podcjenjivanja, ako želimo nastaviti pobjednički niz. Oni mogu biti vrlo neugodni, a kao što sam i rekao, u našoj ligi svako svakoga može pobijediti – ističe Stojko, koji i poznaje brojne igrače u Međimurju, s obzirom da je tamo proveo cijeli omladinski staž.

- Poznam veliki broj igrača, sve su to moji prijatelji, a na terenu se mora potvrditi tko će biti bolji – ističe Stojko.

Unatoč respektu, Varteks od uloge favorita ne bježi. Pobjeda donosi i treće mjesto, no tvdi da neće biti pritiska radi te činjenice.

- Igramo doma, a pozivam i naše sjajne navijače da nas dođu podržati, iako je radni dan, oni su nam 12. igrač. Prema svakoj ekipi imamo respekt, ali mislim da sve ovisi o nama. Ako budemo pravi, možemo do tri boda. Pitomača je izgubila, ali nema pritiska, ponavljam, moramo biti hladne glave, ovo nam je dobra prilika da napadnemo treće mjesto, uoči teškog rasporeda – ističe Stojko.

A ova utakmica je i bitna, jer nakon nje idu i utakmice s tri prvoplasirane ekipe, u kojima će se vjerojatno i odrediti borba za treće mjesto, Varteks nakon Međimurja gostuje u Svetom Martinu, potom na domaći teren dolazi Rudar, te slijedi gostovanje u Pitomači. Tu je i uzvrat kupa, 1. svibnja u Ivancu te potencijalno i finale kupa.

Slijedi velika završnica, u kojoj Varteksa očekuje kapitalizirati sve što je dobro odrađeno u sezoni, a bilo je toga jako puno.

Varteks - Međimurje igraju na Slobodi, u utorak, s početkom u 17 sati.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc