OPET 'JEDINICA' Jura Banfić povratnik među vratnice: Viroviticu ne podcjenjujemo, ali idemo po tri boda

Nogometaši Varteksa pripremaju se za 18. kolo 3. NL Sjever, posljednje u drugom krugu, nakon čega ide još 9 utakmica, a parove će odraditi plasman na tablici.


Ovog proljeća Varteks je odigrao tri utakmice, uz dvije pobjede i remi, a u posljednjem kolu gostuju na Vegeški, kod Virovitice, koja ove sezone drži čvrsto začelje tablice.

A u prve tri utakmice punu minutažu ima iskusni vratar Jura Banfić, iako se do tjedana dana pred prvenstvo činilo da neće ubilježiti ni minutu. Krenuo je u pripreme kao gotovo treći vratar, iza super pouzdanog Mrmića, koji je na jesen briljirao, a tu je bio i talentirani mladi Vaupotić

- Pa da, krenuo sam polako, vratio se treninzima, da budem podrška. nisam se nadao da će se otvoriti prigoda. Isprve mi je bio šok, kada sam saznao za Mrmićevu ozljedu – ispričao nam je vratar Banfić, koji ističe sjajnu Mrmićevu polusezonu.

Njih dvojica nisu konkurenti, nego prijatelji i podrška jedna drugome. A zajedno su branili i u omladinskim kategorijama NK Varteksa.

- Čujte, od golmana se gradi, on je prvi, najbitnija karika za slaganje ekipe, i rijetko se mijenja. Ante je bio najbolji golman lige. Šteta da mu se to dogodilo – ističe Banfić.

Mrmiću je stradalo koljeno, a mladi Goranu Vaupotić ima probleme sa zglobom, ali polako se vraća. No, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, tako je to u vratarskom poslu. A za našeg Juru Banfića nije sve izgledalo nimalo lijepo, prije godinu dana, kada je zaradio ozljedu glave, u utakmici protiv Papuka.

U bolnici razmišljao samo o tome da li ću moći igrati

- Svega se sjećam, baš tog trenutka, boksanja. I sjećam se kasnije kada se budim, jedino put od stadiona do bolnice mi je malo maglovit – ističe Jura.

Radilo se o početku utakmice s Papukom, na kraju prošle sezone, gdje je Jura stradao u sudaru s jednim igračem Papuka. Pridigao se i pokušao braniti, no ubrzo je u teren morala hitna te je pod sirenama prepraćen u bolnicu. Ozljeda glave umalo je bila pogubna, a nakon takvih ozljeda mnogim igračima je sljedeća destinacija FC Karriereende, no ne i našem junaku.

- Sjećam se dok sam ležao u bolnici, najviše mi se po glavi motala misao da li ću ikada više moći braniti. Kada su mi rekli da mogu, bio sam oduševljen. Ali, bio je tu i strogi popis pravila i preporuka, kojih sam se morao držati – ističe 30-godišnji Jura Banfić.

Jedna od stvari je i zaštita za glavu, nezaobilazna nakon ovakvih ozljeda.

- Gledao sam i razmišljao što ću. Sviđala mi se zaštita koju je nosio Petr Čech, ali to je bila neka rađena samo za njega. Sada imam dvije, jer nisam mislio da će mi trebati, pošto je blaža zaštita dovoljna za treninge i trening utakmice, ali kada sam saznao da idemo jako, morao sam kupiti novu – ističe Banfić.

S obzirom na 'povijest bolesti', dugotrajno izbivanje, naglu promjenu, bilo je potrebno i podosta pripreme.

- Pa da, morao sam odraditi psihičke pripreme, ali stručni stožer, treneri, i ekipa su mi pružili maksimalno podršku, i evo mislim da je sve bolje iz utakmice u utakmicu – ističe Varteksova 'jedinica' Jura Banfić.

Varteks Bilogora 47

Pobjeda protiv Podravine nas je podigla

A i ekipi ide sve bolje. Posebice nakon preokreta u prvom susretu protiv Podravine.

- Ta utakmica je s Podravinom bila nevjerojatna, način na koji smo preokrenuli je stvarno bio poseban. Nakon toga smo odigrali odlično i u Rudaru, šteta za taj gol koji smo primili, a Graničar smo baš nadigrali – tvrdi Jura.

Sljedeća postaja je Virovitica, a pristup 'lako ćemo' je zabranjen u redovima Bumbara.

- Kada se pogleda tablica i kvaliteta mi smo favoriti, ali ne smijemo se zavaravati. Nikoga u ligi nećemo podcijeniti, ali idemo nastaviti pozitivan niz – zaključuje Jura Banfić, povratnik u vratnice Bumbara, s kojim Varteks ima sigurnost među vratnicama.

Utakmica Virovitice i Varteksa igra se u subotu, s početkom u 15:30 sati.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc