POČINJE POLUSEZONA Vukelić: Ekipa je za proljeće 20 posto bolja

Stigao je i taj dan, u subotu kreće proljetni dio prvenstva za naše Bumbare, a prvi protivnik je ludbreška Podravina.


Utakmica protiv Podravine igra se u subotu, 9. ožujka, na stadionu Slobode, s početkom u 15:30 sati, a ekipa Varteka je spremna za proljeće.

Treniralo se čak osam tjedana, pripreme su bile profesionalne, a i šef struke je i više nego zadovoljan.

- Ekstremno sam zadovoljan. Iako, kod nas pripreme zapravo stalno traju, to je jedan proces koji stalno traje. Dečki su odlično odreagirali, a posebno mi je drago da smo uključili i ostale trenere, tako da je s nama radio i Nježić i Matučec i Herceg. Odavno nisam imao ovako pozitivnu ekipu, svi su vrlo ljubopitljivi, i nalaze se u našoj metodi rada – ističe šef struke Varteksa Zoran Vukelić.

Varteks je odigrao šest utakmica, s protivnicima od kojih su neki bili i rang-dva iznad njih, primjerice Beltinci, koji su na putu za slovensku Prvu ligu te zagrebačka Kustošija. Bilo je nekih vrlo dojmljivih stvari u igri Varteksa, a to je zapravo i najvažnije.

- Nismo fokusirani samo na bodove, ali da bi skupljao bodove, moraš igrati lijepo i prepoznatljivo. Mi se trudimo jasno dati do znanja igračima što im je činiti. Dosta zanimljivo je bilo u pripremama, i mislim da će trajati ovaj jedan vrlo zanimljiv proces – ističe Vukelić.

Ipak, o bodovima se mora pričati, a Varteks je najavio ambiciju da pokušao ući u rang više. Da bi to ostvarili moraju prestići i Rudar i Pitomaču, koji zasad bježe sedam bodova.

- Što ste bodova, naravno da moramo o tome razmišljati, no ja ne mogu biti vidoviti Milan. Ova ekipa u odnosu na ljeto, sigurno je 20 posto bolja. Ostali smo svi na okupu. Naravno da je želja da stignemo ekipa ispred nas, ali još je važnije da imamo razvojni proces, to traje ponekad sezonama. Potiho se nadamo – tvrdi trener Bumbara.

Tu je naravno i kup natjecanje, gdje Varteks u polufinalu igra s Ivančicom na domaćem terenu, dok u drugom polufinalu igraju Bednja i Nedeljanec.

- U kupu idemo do kraja. Koncentrirali smo se na kup, želja je da dignemo taj pehar. Ostavit ćemo srce na terenu, sve za naše navijače – ističe Vukelić.

Radi ozljede, u ekipi nema Mrmića pa se vraća iskusni Jura Banfić, a s ozljedama problema ima i dalje Havojić, dok radi kartona nama Vlaha i Stojka. Ipak, Varteks je pokazao i u ovim pripremama da ima široku klupu, a i kadeti i mladci koji su dobili prigodu u ovim pripremama, pokazali su da mogu.

Prvi protivnik u 3. NL će biti ludbreška Podravina, a trener očekuje odličnu tekmu.

- Očekujemo dobru tekmu, a imena koja igraju i kod njih i kod nas, sve španeri i znalci, garantiraju samo dobru utakmicu za gledatelje. Nogomet je viteški sport, i veselimo se nadmetanju. Samo teren i nekakvo nevrijeme mogu pokvariti dojam – zaključuje Zoran Vukelić.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc