Dorian Jakupak: Znamo da možemo igrati protiv svakog u ligi, čeka nas odlična utakmica na Šuderki

Nakon Županijskog, Varteksu slijedi i pravi derbi kola, gostovanje kod neugodnog Rudara iz Murskog Središća, u subotu u 15:30 sati.


Utakmica Rudar – Varteks igra se na popularnoj Šuderki, stadionu Rudara, a očekuje se i veliki broj navijača Varteksa, White Stonesa na tribinama, nakon što su svoj veliki obol dali i u pobjedi protiv Podravine.

Rudar je sjajno odradio jesensku polusezonu, trenutno su na diobi drugog mjesta s Pitomačom, sa sedam bodova 'fore' pred Varteksom. U prvoj utakmici ovih dvaju suparnika, na Slobodi, je završilo razultatom 1:1, gdje je Rudar ostavio odličan dojam, posebice u prvom poluvremenu. A u prvom poluvremenu nisu Bumbari izgledali dobro niti u protiv Podravine. Jedan od boljih u blijedih prvih 45 minuta bio je Dorian Jakupak, lijevi bek Varteksa.

- Mislim da je kadrovska slika bolja za ovu utakmicu nego protiv Podravine. Kartone su odradili Stojko i Vlah, a i Havojić se vratio nakon ozljede. Iako nema Dolovskog, radi kartona, ali možemo biti optimistični – ističe Jakupak.

A optimističan Varteks može biti i nakon ishoda prošle utakmice, jer se vratio nakon 0:2 te dramatičnim golom u 95. minuti stigao do sva tri boda.

- Atmosfera je super, nakon ovakve pobjede osjećaj je sjajan. Navala euforije i adrenalina je stvarno velika kad tako završiš utakmicu – smatra Jakupak te nastavlja.

- Sigurno smo si i otežali posao u samoj utakmici, a trebali smo se priviknuti na uvjete na Slobodi, prava trava, blato, kiša, dok smo mi smo skoro cijele pripreme trenirali i utakmice igrali na umjetnoj travi. Morali smo stizati taj rezultat, ali znali smo i vidjeli da možemo, puno više od toga, a pogotovo uz navijače, i podršku s tribine, na kraju smo slavili – ističe lijevi bočni Varteksa.

Slijedi im Rudar, a obje ekipe se jako dobro poznaju. Rudar je u prošlom kolu bio uvjerljiv u Kotoribi (0:3), a momčad su koja je u sezoni dobila tek 13 golova.

- Jako dobro se poznamo, oni imaju odličnu ekipu, kostur je ostao isti kao i prije, a odlično su se popunili s par igrača. Mlada su ekipa koja voli igrati, kao i mi. Igrao sam s Liklinom u Slavenu, u omladinskim kategorijama. On igra odlično ove godine, radi se o igraču koji može igrati i u višim ligama, sigurno, a igrao sam i s Ratajcem, Antolovićem. – ističe lijevi bočni Varteksa.

Ipak, Varteks se u ovoj ligi nikoga ne boji, pa tako ni Rudara, iako igraju na domaćem terenu.

- Svaku utakmicu moramo ići na pobjedu, imamo kvalitetu, mlada smo i poletna ekipa, i možemo to. Imamo neki bodovni zaostatak, ali to nas ne brine, ima još puno utakmica do kraja. Stoga, u Središće idemo po sva tri boda. – zaključuje jedan od najpouzdanijih Bumbara Dorian Jakupak.

Susret se igra u subotu, u 15:30 sati, a Bumbari stižu na krilima pobjede protiv Podravine i nadaju se produžiti taj niz.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc