Varteks poražen u prvoj utakmici od slovenskih prvaka, vratio se Jura Banfić

Juniori Maribora porazili su nogometaše Varteksa u prvoj pripremnoj utakmici, rezultatom 4:1, gdje su Bumbari ostavili vrlo dobar dojam.

Nogometaši Varteksa odigrali su prvu pripremnu utakmicu, a protivnik su im bili juniori Maribora, aktualni prvaci Slovenije, s kojima su odigrali već treću pripremnu utakmicu u pola godine, i doživjeli i prvi poraz.

Varteks je započeo u sastavu Mrmić na golu, u obrani Stojko, Lukačić, Kos, Jakupak, u veznom redu Mikićić, Romario i Dolovski te Kanceljak, Havojić i Glavica prema naprijed. Osim njih, do kraja utakmice su s klupe ušli Banfić, Novosel, Koprivnjak, Milašinović, Ivančić i Manojlović.

Bio je odličan tempo u prvom poluvremenu, a Bumbari dobili gol iz kaznenog udarca. Osim toga Mariborčani su bili bez prigoda, a najbolju prigodu imao je Glavica, ali slovenski vratar sjajno brani njegov udarac.

Na početku drugog poluvremena odlična akcija Varteksa ubačaj Jakupaka, Glavica glavom posprema za 1:1.

Takav rezultat održavao se do približno 60. minute, kada kreću prve izmjene. Nakon toga je slovenski prvak bio bolja ekipa, do kraja utakmice su zabili još tri gola, a Varteks je postigao jedan, ali je poništen.

Odlična stvar je da se nakon osam mjeseci u sastav vratio Jura Banfić, nakon teške ozljede glave a od mladića s klupe, vrijedi istaknuti da je kadet Fran Manojlović ubilježio prve ikad seniorske minute kao Bumbar.

Sljedeću utakmicu Varteks igra iduću subotu, u Zagrebu protiv Kustošije. 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc