Marko Trojak: Izgledamo sve bolje, moramo to potvrditi i u subotu protiv Dinama

U posljednjoj domaćoj utakmici ove jeseni Varteks će ugostiti Dinamo iz Domašinca.


Iz uprave Varteksa pozivaju sve navijače da ih podrže u subotnjoj utakmici, koja počinje u 13.30 sati. Ovo je ujedno i posljednja prigoda da to učine na domaćem terenu, ove jeseni, jer je nakon Dinama na rasporedu samo još gostovanje kod Poleta.

Bumbari su dosad u sezoni poraženi tek dva puta, i to nije bilo od ekipa iz gornjeg dijela tablice, već od Dinama Domašinec i Graničara iz Kotoribe.

No, to nije razlog za podcjenjivanje ikoga, u stručnom stožeru Bumbara toga nema, već je jednostavno činjenica da su u Domašincu Varteksovci primili čak četiri gola, a dali tek jedan, i doživjeli najteži poraz sezone.

- Puno smo analizirali upravo tu utakmicu u Domašincu. I puno smo iz nje naučili – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Dobra vijest jest da je forma Varteks u usponu, u posljednje četiri utakmice osvojili su Bumbari 10 od mogućih 12 bodova, i to bez primljenog gola.

- Mislim da je u zadnje četiri prvenstvene utakmice evidentan rast forme. Što sezona odmiče kraju sve bolje izgledamo, i igrom i energetski i kondicijski, a mislim da je to dobar pokazatelj da metode trenera Vukelića daju sve bolje rezultate – ističe njegova 'desna ruka' Marko Trojak.

Struku posebno mora radovati činjenica da su bez primljenog gola, što je u utakmicama gdje su gubili bodove nerijetko bio glavni problem – nespretno primljeni golovi.

- Iz tjedna u tjedna radimo i napad i obranu, ispravljamo greške. Dugo smo tražili četvorku iza, evo sad je tu Anđelković na kojeg se može računati, što je također plod rada struke. Treba vremena da se to uigra, sad smo to posložili, i mogu reći da smo zadovoljni da ne primamo golove – ističe Trojak.

Tijekom tjedna i on i neki treneri iz Škole nogometa, educirali su se dodatno na seminaru Coerver akademije, održanom u Varaždinu. Bili su tamo i F. Kukec, Kokot, Vidaček i Klemenčić.

- Eto ja sam bio po prvi puta na Coerveru, i moram reći da je bilo odlično. Čuli smo puno i u teorijskom i praktičnom dijelu, i zanimljive su metode rada. Bilo bi lijepo to uvesti u našu školu nogometa. A kao što uvijek ističemo, drago nam je da naši treneri ulažu u svoje znanje i razvoj, bez toga nema ništa – ističe Trojak.

Što se pak tiče prve ekipe, u kadar se vraća Romario Matova, možda i ključni veznjak Bumbara, a vjerojatno će spreman biti i Jura Kos. Treniralo se uglavnom u Beretincu, jer su na tamođnjem igralištu i reflektori, a atmosfera je bila odlična.

- Priključili smo ovaj tjedan i sve juniore, a priključio nam se i trener Herceg stvarno nas je bilo dosta na treningu. Bila je baš dobra, odlična atmosfera, i mislim da smo dobro spremni za subotu – ističe Marko Trojak.

Domašinečki Dinamo se nalazi na šestom mjestu tablice, variraju u rezultatima, ali to je ekipa koja se lani do predkraj borila s Varteksom za treće mjesto, i odličan su spoj iskustva i mladost. Stoga struka priželjkuje da emocije budu u drugom planu, da se utakmici pristupi maksimalno ozbiljno kao i svakoj drugoj.

- Iskreno, ne bi da to gledamo kao neku osvetu za onu jesensku utakmicu, emocije moramo zaboraviti. Izgubili smo utakmicu, čestitali im na tome, iako sam siguran da smo mi bolja momčad. Ponavljam, naučili smo iz te utakmice, izvukli pouke, a u subotu to moramo potvrditi i na terenu – zaključuje Marko Trojak.

Utakmica Varteksa i Dinama, igra se na stadionu Slobode, s početkom u 13.30 sati, a iz Varteksa pozivaju na utakmicu za dostojan oproštaj od jesenske polusezone. Nakon Dinama, na rasporedu je još samo gostovanje u Svetom Martinu na Muri, kod vodećeg Poleta, gdje bi bilo lijepo otići s nova tri boda na kontu.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc