VARTEKSOVA 'ŠESTICA' Leon Anđelković: Idemo u Koprivnicu, pokušati povezati pobjede

Nogometaši Varteksa u subotu će u goste Koprivnici, ekipi koju su na domaćem terenu uvjerljivo pobijedili u trećem kolu sezone. Pobjedu s gostovanja priželjkuju, ali nitko tome zadatku ne pristupa olako, i svjesni su da će se za nju trebati izboriti koncentriranom i angažiranom igrom svim 90 minuta.

Oprez ne čudi, jer su se Bubmari u nekoliko navrata ove sezone opekli kada su u glavama već 'uknjižili' bodove. Stvaranje igre je 'proces', kao i građenje ekipe, a prošlotjedna pobjeda je zasigurno dobar motiv za ustrajanje na tom putu.

Iako među najmlađima, Leon Anđelković je jedan od najkonstantnijih u redovima Bumbara.

Mladi Varteksov branič počeo se sportom baviti već sa pet godina starosti, igrao je u varaždinskoj Slobodi, a prije dvije i pol godine prelazi u Varteks. Tu su ga trenirali Velimir Žganec, u kadetima te Rade Herceg u juniorima, a već prošlo ljeto dobio je poziv na pripreme s prvom ekipom.

- Igrao sam praktički sve pozicije dosad, počeo sam kao stoper, igrao i beka, zadnjeg veznog, prednjeg veznog pa i napadača u Slobodi. Sada sam najviše stoper, ali i bočni po potrebi. Nije to bitno, igrat ću sve što je potrebno za ekipu – ističe Leon.

Godinu i pol s prvom ekipom, od ovog ljeta i starter

Lani je dobio poziv za pripreme, kod trenera Goričanca, a od zime je bio već stalno uz prvu ekipu. Debitirao je na proljeće, a kod novog trenera Zorana Vukelića je starter.

- Lani sam dobio poziv za ljetne pripreme bilo mi je to tada malo iznenađenje, moram priznati Ali brzo sam se uhodao i priviknuo pa sam već od zime stalno s prvom. Tako sam na ovim ljetnim pripremama vidio da se računa na mene, pripremio sam se dobro za sezonu i dobio prigodu kao starter – ističe Leon, koji hvali rad i pristup stručnog stožera.

- I trener Vukelić i Marko su odlični, svakodnevno se dobro radi, a sviđa mi se što puno komuniciramo. Trener si posebno daje truda s nama mlađima, a mi smo tu da ga slušamo. Njihovi savjeti su nam od nemjerljive važnosti – istaknuo je 18-godišnji Anđelković.

Odličan učenik, koji od osme godine živi s dijabetesom

Mladi stoper uz sportske obaveze, uspješno svladava i one školske, jer je Leon tek srednjoškolac, ove godine polazi četvrti razred varaždinske Prve gimnazije.

- Malo je sad to zahtjevno, moram priznati, posebno ove godine, pošto sam završni razred, pa idu obaveze poput matura, ali ide. Uspijevam zasad sve iskombinirati i ne izostajati – ističe Leon, koji tvrdi da se još nije odlučio gdje i što studirati, tvrdi da trenutno procesuira opcije.

Leon je poseban i drugačiji, mladac velike energije i optimizma, koji to pokazuje na terenu i izvan njega. Osim škole, izvan terena bori se i s autoimunom bolešću – dijabetesom.

- To znam od osme godine, aktivno se bavim time cijeli život, uvijek imam sa sobom inzulin i nešto dekstroze, za slučaj potrebe. Medicina je danas dosta napredovala, a ima već puno sportaša s dijabetesom. Evo baš ovih dana čitam, da je Benedikt Mioč tek nedavno otkrio da ima dijabetes – ističe popularni Đela.

Leon dolazi iz sportske obitelji, otac Vedran i stric Davor bili su odbojkaši, mladci koji su s OK Varaždinom osvajali naslove prvaka države, skinuvši dugogodišnju dominaciju Mladosti, u jednoj od najljepših sportskih priča u Varaždinu. Mladi Leon se rodio taman nešto iza drugog naslova prvaka, koji je tata Vedran osvajao.

Braća Anđelković igrala su u slavnoj generaciji u kojoj su igrali Patafta, Jošić, Muharemović, Gotal, Rastovčan, predvođeni sjajnim trenerom iz Valjeva, nažalost nedavno preminulim Miroslavom Aksentijevićem, koji im je usadio znanja i mentalitet pobjednika.

Obitelj velika podrška i pratnja na tribinama

Mentalitet pobjednika, očito su roditelji usadili i u našem mladog Bumbara Leona.

- Mama Ivana i tata su najveća podrška, a i baka i stric dolaze redovito na utakmice. Često komentiramo utakmice, čuje se i mišljenje rodbine, uvijek nakon utakmica. Mislim da je i to u redu, svaki savjet dobro dođe – tvrdi mladi Leon.

Varteks Medjimurje 2023 04 112

A svaki savjet će trebati i ekipi Varteksa za subotnju utakmicu u Koprivnici, jer nerijetko su ove sezone upravo u utakmicama u kojima su bili papirnati favoriti kiksali.

- Ovu prošlu utakmicu protiv Pitomače smo odradili odlično, iako je to bio derbi. Takve utakmice je čak i lakše igrati nego nego tvrde utakmice, gdje se protivnik zatvori i čeka. Kiksali smo u tim nekim utakmicama, gdje nismo trebali, ali sada je vrijeme da to popravimo – tvrdi Đela.

U sastavu neće biti požutjelog Romarija Matove, a vjerojatno i Jure Kosa, koji se ozlijedio na prošloj utakmici, a ni Havojića, koji već preskače drugu utakmicu.

- Svi igrači su važni, naravno, ali vjerujem da imamo dubinu te da ćemo u Koprivnici biti pravi pe da povežemo konačno koju pobjedu – zaključuje Leon Anđelković, Varteksova 'šestica'.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc