Počinje proljetni dio za seniorke, čeka ih susret u Dubrovniku

U nedjelju, 13. ožujka 2022., s proljetnim dijelom sezone započinju i seniorke Varteksa. Prvo kolo donosi gostovanje u dalekom Dubrovniku. Kao najavu sezone, donosimo osvrt trenera Miljenka Telebara.

Kako su protekle pripreme?

Po završetku prvog dijela sezone uslijedila je poduža pauza, tako da je bilo dovoljno vremena da se djevojke rekuperiraju. Tijekom pripremnog perioda odradili smo oko dvadesetak treninga te odigrali 4 prijateljske utakmice. Veseli me dobar odaziv igračica na treninge što mi svakako olakšava pripremu za natjecateljske utakmice.

Ima li kakvih promjena u igračkom kadru u odnosu na jesenski dio sezone?

Izuzetno me veseli što u prijelaznom roku nije bilo odlazaka, pa je tako ekipa ostala na okupu.   Konkurencija je dodatno ojačana dolaskom Suzane Petrinec i Mihaele Crnčić, a iz kadetkinja su priključene Marta Erhat i Elena Šanjek.

Pred djevojkama je daleko putovanje. Kako se pripremate za prvu utakmicu u proljetnom dijelu?

Prvo kolo proljetnog dijela donosi nam odlazak na jug Hrvatske. Prema dosadašnjim rezultatima, na gostovanje u Dubrovniku odlazimo kao favoriti. Vjerujem da ćemo se pobjedom u toj utakmici nagraditi za dobar rad tijekom priprema. Želim zahvaliti ekipi iz Kluba što su nam osigurali da na gostovanje idemo avionskim prijevozom, također bi istaknuo i seniorke koje su u svom aranžmanu riješile smještaj.

Što očekujete od rezultata i igre do kraja sezone, što bi vas zadovoljilo kao trenera?

Trenutni rezultati i pozicija na ljestvici otvaraju nam mogućnost lova na 3. mjesto. Vjerujem da ćemo napredovati iz kola u kolo, što će nam na kraju donijeti i pozitivan rezultat koji će i dodatno probuditi interes publike za ženskim nogometom.

Vrijedi spomenuti da će koncem ožujka na terenu u Hrašćicu biti organizirani treninzi u sklopu programa UEFA #playmakers.

Program je namijenjen djevojčicama u dobi između 5 i 8 godina te je koncipiran kao jednostavan uvod u nogomet i sport. Program je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu. Sudjelovanje je besplatno, a za djevojčice su osigurani potrebni rekviziti i diplome po završetku prvog izdanja.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc