ŽUPANIJSKI DERBI Noa Lukačić: Idemo maksimalno, a iduća sezona može biti još bolja

U subotu u 17:30 na Slobodi igraju Varteks i Podravina, koja se bori za ostanak.

Nogometaši Varteksa u rezultatskom su smislu riješili sve probleme, osiguravši treće mjesto na tablici, i mirno ulaze u posljednja dva kola. Bez opterećenja za bodovima, ali sa sveprisutnom željom da sezonu okončaju s dvije pobjede, kojima bi potvrdili odličnu sezonu u 3. NL Sjever.

Posljednji protivnik na 'domaćem gostovanju' na Slobodi bit će Podravina, koja se nalazi na posljednjem mjestu. Pokušat će podravske 'Bluze' tražiti bodove spasa, ali bit će im izuzetno teško. Naime, nekako se čini da kako proljetna polusezona više odmiče, Varteks igra sve bolje.

U posljednjoj utakmici, odigranoj ovog proljeće, za Ludbrežane je na Slobodi sve pošlo po krivu, a Varteksu se 'otvorilo' te je susret završio s čak šest golova u mreži gostiju, gdje se u listu strijelaca upisalo šest različitih igrača.

U ovaj susret Varteks ulazi bez Jure Kosa, za kojeg je nažalost sezona završena, radi ozljede ligamenata koljena, s utakmice u Murskom Središću, a do kraja sezone neće biti niti drugog Jure, vratara Banfića.

- Dobro je stanje u kadru, dečki odlično rade, idemo na pobjedu, bez razmišljanja i kalkuliranja. Idemo s najjačima sastavom, iako će biti prilika i za one mlađe te za one koji su manje igrali – kazao je trener Marko Trojak, koji će voditi ekipu do kraja sezone.

A jedan od onih koji je uredno u najjačem sastavu, iako najmlađi u prvih 11 jest i Noa Lukačić. U prvu ekipu upao je još lani, s 16 godina, kada je trener bio Zoran Vukelić, a struka kluba je 'istrpjela' mladog igrača te je sezonu završio u sjajnoj formi, što je kulminiralo osvajanjem županijskog kupa i odličnom utakmicom u finalu.

Iako mlad, svojim igrama ulijeva veliko samopouzdanje i sigurnost, mogli bi čak reći da je jedan od najsigurnijih 'Bumbara'. Ima tek 17 i pol i pohađa treći razred Srednje Graditeljske škole, gdje izučava za arhitektonskog tehničara.

- Sve se stigne, u klubu se svi maksimalno trude da se termini treninga prilagode, tako da sve stignemo. I sve je bilizu, a dio zimskih treninga je bio u Svibovcu, gdje sam doma, što je svarno bilo odlično – skromno će Noa, koji nije želio puno pričati o svojim igrama u sezoni.

- Ma nisam ja bitan, o meni neka pričaju drugi, drago mi je ako su zadovoljni. Bitna je cijela ekipa – kazao je mladi Lukačić.

A cijela ekipa se, unatoč čak pet prinova, posložila i 'kliknula' bolje nego kandidati u Večeri za 5.

- Stvarno je prilagodba prošla super. Došli su nam novi igrači, neki su otišli, ali kao da su oduvijek s nama. Odlična smo klapa, što je i razlog dobrih igara - kazao je Noa.

Zanimalo nas je i kako mladi branič vidi nadolazeći susret.

- Znamo da su oni u nezgodnoj poziciji, ali mi idemo bez ikakvih kalkulacija, idemo na pobjedu, rasterećeno, ali moramo biti koncentrirani i u posljednje dvije utakmice – ističe Lukačić, koji je zadovoljan cijelom sezonom Varteksa.

- Mislim da je ovo treće mjesto odličan uspjeh, odlično smo radili i stvarno smo radi toga zadovoljni i sretni – ističe.

Što se tiče iduće sezone, tvrdi da 'Bumbari' mogu i bolje.

- Ako ostanemo na okupu, imamo odlične mlade igrače, idemo na prvo mjestu u sljedećoj sezoni. Vjerujem da s ovim sastavom to možemo – zaključuje Lukačić.

Posljednja domaća utakmica igra se dakle u subotu, s početkom u 17:30, županijski derbi Varteks – Podravina, stoga bolja pozivnica na Slobodu nije potrebna.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc