Saša Stojko: Respektiramo Rudar, ali idemo po bodove za potvrdu trećeg mjesta

Bumbari u praktički najjačem sastavu putuju u Mursko Središće, i nadaju se bodovima.

U sklopu 25. kola 3. NL Sjever Varteks u subotu gostuje u Murskom Središću, a susret počinje u 17:30 sati. 

Tri utakmice do kraja, NK Varteks ima sedam bodova 'fore', a u subotu ide na noge prvom pratitelju Rudaru iz Murskog Središća. Radi se o odličnoj ekipi, a potvrdila je to i nedavna uvjerljiva pobjeda nad liderom Radnikom, čime su zakomplicirali borbu za vrh tablice.

Klupu Rudara prije nekoliko tjedna napustio je Andrija Balajić, koji je bio trener gotovo dvije godine, a dobro je poznato da je i Varteks nedavno doživio trenersku smjenu. Prošli tjedan klupu je napustio Nikola Goričanec, a Marko Trojak preuzeo vođenje ekipe, dok se ne pronađe zamjena.

- Jako dobar radni tjedan je iza nas, iako nas vrijeme nije popratilo. Rudar je odlična ekipa, osvojili su veliki broj bodova. Oni su naglašeno domaćinska ekipa. Ali idemo probati uzeti neke bodove, da potrdimo treće mjesto – istaknuo je Marko Trojak.

Varteks DinamoD 64

Stručni stožer je presretan i radi činjenice da je konačno, možda i prvi puta ovog proljeća, većina igrača u polju spremna za igru, pa se tako u prvi sastav vraćaju super važni igrači Jura Kos i Ivan Dolovski, a nitko nema kartone. Nedostaje jedino vratar Jura Banfić, koji se oporavlja od ozljede glave.

Saša Stojko: Moji golovi su plod igre cijele ekipe

Varteks na gostovanje u Središće putuje osokoljen posljednjom domaćom utakmicom, u kojoj su pobijedili Dinamo iz Domašinca, a junak susreta bio je Saša Stojko, s dva odlična gola.

- Naravno da je odličan osjećaj, ali sve to se ne bi dogodilo da nemamo odličnu ekipu. Svi zajedno smo na terenu, nije bitno tko zabija. I već smo okrenuti novoj utakmici, ovu smo već zaboravili – ističe dvostruki strijelac Stojko, koji igra odlično ovog proljeća.

Varteks DinamoD 45

S dva gola protiv Domašinčana stigao je do brojke od četiri proljetna gola, ovaj 19-godišnji krilni igrač se izjednačio s Glavicom na listi vodećih strijelaca ove polusezone. Dodao je mladi Saša Stojko i podosta asistencija, a sljedeća utakmica igra se u njegovom domaćem kraju. Saša je iz Šenkovca, koji je desetak kilometara od M. Središća.

- Pa je, poznam i dosta igrača u Rudaru, s podosta njih sam igrao. Dolazi na utakmicu i dosta moje ekipe, naravno, mama i tata dolaze na sve utakmice, i velika su mi podrška, od malih nogu – istaknuo je Saša.

Velika podrška bio mu je i bivši trener Nikola Goričanec, s kojim je imao prijateljske odnose, poznavali su se i od ranije.

- Bilo je malo iznenađujuće, njegov odlazak, radio je dobar posao, ali preuzeo nas je pomoćni trener, koji također radi odličan posao – ističe desni krilni igrač Varteksa.

Svi se nadaju da će Varteks već u ovom kolu potvrditi i to treće mjesto, na kojem je proveo većinu sezone.

- Puno bi nam značilo, idemo na pobjedu, po sva tri boda, ali ne smijemo ih podcijeniti. Idemo s velikim respektom, no ne bježimo od uloge favorita. Možemo osvojiti sva tri boda – rekao nam je Saša.

Atmosfera u Varteksu je odlična, svi rade svoj posao

Nakon Rudara, Varteks očekuje i domaća utakmica s Podravinom te potom gostovanje kod Podravca, za kraj. U svojoj prvoj sezoni, Saša Stojko ostavio je odličan dojam, a i on je zadovoljan dolaskom u 'roj' Bumbara.

- Atmosfera je jako dobra u klubu, svi su me odlično prihvatili, poznam i dosta igrača od prije. Kaj se tiče Uprave kluba, rade odličan posao, sve pohvale za Varteks – zaključio je Stojko, koji se nada da može i povećati konto golova i asistencija do kraja.

- Svi ti golovi i asistencije daju sigurno dodatan motiv i samopouzadnje. Kao što sam i rekao, bez ekipe i dobre klape nema ničega, a mi to stvarno jesmo – zaključuje Stojko.

Varteks DinamoD 60

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc