VARTEKSOVA 'DESETKA' Ivan Dolovski: Utakmica s Radnikom kao 'ogledalo' za Papuk

U sklopu 23. kola 3 NL Sjever Varteks će u subotu na Slobodi ugostiti Papuk Osječko 1664, a utakmica počinje u 17 sati.

'Sljedeća dva tjedna su ključna', izraz je koji smo tijekom COVID pandemije slušali i prečesto. A upravo ovo vrijedi kada su u pitanju seniori Varteksa, jer u sljedeća dva kola ima pred sobom dva suparnika na domaćem terenu. Pobjedama u ova dva kola bi mogao praktički osigurati treće mjesto tablice. Prvo je na raposredu Papuk Osječko 1664, potom i Dinamo Domašinec.

- Imamo dvije utakmice doma, za koje sam siguran da možemo pobijediti, što smo i potvrdili u nekim utakmicama ovog proljeća. U prvom redu protiv Radnika doma, gdje smo stvarno odigrali odlično i bilo nadomak pobjede. Upravo ta utakmica mora nam poslužiti kao ogledalo. Ako odigramo kao tada, neće biti problema – ističe Ivan Dolovski, ofanzivni veznjak Varteksa.

Ivan je imao nekih lakših problema s ozljedom tijekom tjedna, ali spreman je, i odjenut će svoju 'desetku' i u subotu protiv Orahovčana. Dolovski je zapravo tipična 'desetka', prototip ofenzivnog veznjaka kakvog je Varteks trebao, a on je to i potvrdio s tri gola i dvije asistencije ovog proljeća. Iako je u dresu Varteksa odradio tek osam utakmica, vezni red Bumbara nezamisliv je bez Ivana Dolovskog.

- Imali smo nekih dobrih utakmica, čak i jako dobrih, ima nas dosta novih igrača, a imali smo i nekih problema s ozljedama i kartonima pa nismo bili kompletni. No, mislim da možemo biti zadovoljni, iako može uvijek bolje – ističe Dolovski, koji je prošao omladinsku školu Varaždina, potom igrao i u juniorima Osijeka, da bi jednu sezonu odradio i u Poletu te potom u spominjanoj Rogaškoj.

- Odlično je u klubu, stvarno se svi drže dogovora, radi se odlično. Sve je na visokoj razini, iako je rang niži, svi se maksimalno trude. Dečki su me odlično prihvatili, većinu igrača sam i znao, od ranije, svi se mi poznamo negdje, a tu sam i doma – ističe Ivan Dolovski.

Dolovski je stigao iz Druge slovenske lige, iz Rogaške, gdje je proveo pola sezone, ali kako se ekipa bori za vrh, prigoda za mlade igrače baš i nije bilo dovoljno. U Varteksu mu je zasad dobro, a još ne razmišlja što i kako na ljeto.

- Moguće je da i ostanem, ali ajmo prvo odraditi sezonu do kraja, pa ćemo onda porazgovarati. Ovisno o planovima kluba i mogućnostima, moguće je da i ostanem, sredina je vrlo zdrava– ističe Dolovski, koji iako već iza sebe ima podosta iskustva, tek ima 20 godina.

S Papukom su Bumbari dosad u sezoni na 'skoru' 1-1. Orahovčani su slavili na domaćem terenu 2:0, a Varteks uzvratio s čak 4:0 na domaćem terenu. 

- Kao što sam i rekao, stručni rad je na visokoj razini, i spremni smo. Čeka nas Papuk, vjerujem da ih možemo pobijediti, bilo bi lijepo završiti sezonu na trećem mjestu. Igra nam samo pobjede, i ako pristup bude pravi, vjerujem da nam tri boda neće pobjeći – zaključio je Ivan Dolovski, Varteksova 'desetka'.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc