Bivši Varteksovac u borbi za naslov prvaka 2. SNL

Mnogi igrači koji svoj kruh zarađuju u inozemstvu koriste zimsku pauzu da posjete rodni kraj i da blagdane provedu u društvu najdražih. Jedan od njih je i naš nekadašnji igrač Filip Tomašković koji nakon epizode u Srbiji sada brani boje NK Rogaška, kluba koji se natječe u 2. slovenskoj nogometnoj ligi. S Filipom smo uspjeli popričati za vrijeme treninga na SC Hrašćica.

 

Filipe, drago nam je vidjeti te opet u tvom gradu. Da li često posjećuješ Varaždin s obzirom na inozemni angažman?

- Posjećujem uvijek kad uhvatim više slobodnih dana. Ukoliko je samo jedan slobodan dan ne dolazim kući jer taj dan provedem u klubu kako bih odradio kvalitetnu regeneraciju.

 Unatoč tvome odlasku i napredovanju u karijeri, da li si ostao u kontaktu s dečkima u klubu?

- Jesam, naravno. Za vrijeme boravka u Varteksu stekao sam nova prijateljstva koja su se nastavila i nakon mog odlaska. Redovito se čujemo nakon odigranih prvenstvenih utakmica, podrška smo jedni drugima, rado popratim Varteksove rezultate i igre svojih bivših suigrača.

 Nakon angažmana u Srbiji i sada u Sloveniji jesi li zadovoljan vremenom provedenim među bumbarima?

- Mislim da sam period proveden u Varteksu iskoristio na najbolji mogući način. Radilo se vrlo kvalitetno što mi je u tom trenutku bilo najbitnije. To je klub koji mladom igraču omogućuje napredak u svakom segmentu.

 Kako bi usporedio nogomet u 3. HNL s onim u 2. slovenskoj nogometnoj ligi?

- Moje mišljenje je da je 2. slovenska nogometna liga kvalitetnija. Veći je intenzitet, igra se brže i dinamičnije. Puno je igrača koji su stigli iz 1. lige, stoga je i u klubovina dosta mladih razvojnih igrača koji traže svoju afirmaciju do najvišeg ranga.

 Koliko je bitan dodatni rad mimo treninga za kvalitetan razvoj?

- Dodatni rad na sebi je segment koji radi razliku između igrača. Rad na deficitima, ciljani rad na određenim tehničko/taktičkim segmentima ključni su u poboljšanju igračevih performansi.

 Imaš li savjet za mlade nogometaše koji su na prekretnici karijere?

- Bitno je da nađu zdravu sredinu gdje će kroz kontinuitet utakmica i veliku minutažu moći skrenuti pozornost na sebe. I u trenucima kada im karijera ne ide u željenom pravcu neka ne gube motivaciju nego da nastave kontinuirano raditi na sebi i vjerovati u svoju kvalitetu.

 Koji su planovi i ciljevi Vašeg sadašnjeg kluba? A koji su Vaši osobni ciljevi?

- NK Rogaška je ambiciozan klub koji je organizacijski i logistički posložen na visokom nivou. Od samog početka sezone cilj je ući u najviši rang slovenskog nogometa. Osobni ciljevi su da se i dalje nastavim razvijati, raditi na sebi te korak po korak afirmirati se na prvoligaškim travnjacima.

- Koristim priliku da pozdravim sve navijače našeg Varteksa i zaželim svako dobro u 2023. godini, da ekipu prati sreća uz što više osvojenih bodova u nastavku prvenstva.

 NK Varteks Filipu želi svako dobro u nastavku prvenstva, da ga zaobiđu ozljede i da bude što učinkovitiji!

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc