Seniori

ODGODA Varteks i Međimurje u utorak u 17 sati, na Slobodi

Utakmica 21. kola 3. NL Sjever između Varteksa i Međimurja igrat će se u utorak, 23. travnja 2024. s početkom u 17 sati.

Razlog odgode je zauzetosta stadiona Slobode tijekom subote i nedjelje, kada se tamo održava atletsko prvenstvo u višebojima. 

Odluka je pala na utorak, 23. travnja, u 17 sati. 

Seniori

ŽUPANIJSKI KUP Bumbari dobili gol u 1. minuti, ali ipak zasluženo slavili protiv Ivančice

Nogometaši Varteksa pobijedili su u prvoj utakmici polufinala Ivančicu, s na kraju uvjerljivih 3:1, gdje su većim dijelom ogleda dominirali.


Utakmica je počela šokantno, golom Ivančice već nakon 30-ak sekundi utakmice. Iskusni Dominik Božak prolazi po lijevoj strani, ubacuje u kazneni prostor, gdje je na pravom mjestu Ivan Kostelac, bivši Bumbar. U posljednji tren u duel ulazi Mikičić, ali lopta se ipak odbija u gol. Ubrzo nakon toga, Kostelac mora van igre, radi ozljede u duelu.

Vrlo brzo nakon toga, i šansa za domaćina Glavica ulazi u kazneni prostor, ostavlja za Kanceljaka, čiji oštar udarac ispod grede jedva zaustavlja Marko Posavec, još jedan bivši Varteksovac.

Bumbari su kreirali podosta šansi, već i u prvom poluvremenu, ali lopta nije htjela u gol. U 25. minuti odlična prigoda za Bumbare. Loptu u kaznenom prostoru prima Glavica, ostavlja za Havojića, čiji udarac odlazi tik pored vratnice.

Najbolja prigoda bila je ona u 30. minuti, kada nakon odlične akcije Varteksa, Kanceljak dolazi u prigodu, izlazi sam pred golmana, ali lopta pogađa stativu. Kanceljak je u još dvije prigode, ali ne pogađa. S druge strane je 'sijevnula' i kontra, gdje su Ivančani došli u šansu preko Šinceka, koji puca preko gola.

Varteks Ivancica

I u nastavku se nastavlja dominacija Bumbara, a lijepe prigode imaju Glavica, a potom i Lukačić, čiji udarac glavom Posavec odlično brani. Sve to je bilo uvod u više nego zasluženo izjednačenje. Kanceljak u 55. minuti prolazi u po lijevoj strani, ubacuje prizemno na peterac, gdje je najprisebniji prvi topnik Varteksa Dejan Glavica, koji loptu posprema za 1:1.

Jedna od najljepših akcija u 64. minuti, Renan ostavlja petom za Mikičića, koji puca malo iznad gola. Renan upošljava i Glavicu koju minutu kasnije, ali i tu je Posavec priseban.

Svoju dominaciju Varteks je okrunio još jednim golom, u 68. minuti, asistent je Ivan Dolovski, a 'kralj strijelac', Dejan Glavica je na pravom mjestu.

Varteks Ivancica6

Bubmari postižu i treći pogodak, još jednom je Renan prošao po strani, a Kanceljak pogađa za 3:1. Pobjeda je na kraju mogla biti i izraženija, no na kraju će u Ivanec, s dva gola prednosti. 

- Imamo pozitivan rezultat za uzvrat, nakon što smo primili gol u prvoj minuti. Ulazak u utakmicu nije bio kako smo se dogovorili na sastanku. Ali kako je utakmica odmicala, sve smo bolje igrali, napravili smo neke zamjene na poluvremenu, i na kraju stigli do pobjede. Imamo vrijedan rezultat za uzvrat, ali nije još ništa gotovo, moramo biti ozbiljni i dalje – istaknuo je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Varteks je stigao do pobjede s dva gola razlike, a trener Ivančice nije bio nezadovoljan, iako svjestan da je Varteks favorit, vjeruje da imaju i neke šanse u uzvratu.

- Moram priznati da je Varteks opravdao ulogu favorita. Mi smo ih uspjeli iznenaditi na početku, jednu kontru smo iskoristili, a imali smo još neke šanse koje nismo iskoristili. Varteks je pritisnuo, i čestitam im na pobjedi. Ja se nadam da ipak još nije sve riješeno, aktivan je rezultat za uzvrat – istaknuo je Ivica Cikač, trener Ivančice.

Uzvratna utakmica igrat će se 1. svibnja u Ivancu. U drugoj utakmici polufinala Bednja je svladala Nedeljanec, rezultatom 3:0 te napravila veliki korak prema finalu.

Sljedeću ligašku utakmicu Varteks će igrati u utorak, 24. travnja, s početkom u 17 sati, kada dolazi Međimurje. Utakmica je odgođena radi atletskog prvenstva Hrvatske koje se održava za vikend na stadionu Slobode.

Varteks – Ivančica 3:1

Stadion Sloboda. Gledatelja: 300. Suci: Jurica Batinović (Gačice), Lana Tekić (Donje Ladanje), Dražen Hrastić (Križanec)

Strijelci: 0:1 Kostelac (1), 1:1 Glavica (55), 2:1 Glavica (68), 3:1 Kanceljak (78)

Varteks – Banfić, Dolovski (od 86. Manojlović), Kos, Matova, Jakupak, Kukec, Mikičić, Renan (od 80. Stojko), Havojić (od 46. Lukačić),, Glavica, Kanceljak. Trener: Zoran Vukelić.

Ivančica – M. Posavec, Josipović, Vuglač, Jagić, Vinceković, Hrgar, Šincek, D. Posavec, Bregović (od 78. Jurakić), Kostelac (od 8. Pavlina), Božak (od 90. Jug). Trener: Ivica Cikač.

Varteks Ivancica5

{gallery}Kup Varteks_Ivancica{/gallery}

Seniori

POLUFINALE KUPA Marko Trojak: Respektiramo Ivančicu, ali kup nam je prioritet

Srijeda kao nedjelja. Odlazak na birališta, na izbore, 'nedjeljni' ručak, a potom nogometna tekma. I to kakva, polufinale kupa između Varteksa i Ivančice na stadionu Slobode.


Varteks Ivančicu dočekuje u najjačem sastavu, a i Ivančani su kompletni za ovaj susret. Bumbari ogleda dočekuju osokoljeni s dvije uzastopne pobjede, a pomoćni trener Marko Trojak nam je ispričao kakva je atmosfera u momčadi.

- Nakon dva pozitivna rezultata, Koprivnica i Kotoriba, atmosfera je jako pozitivna, opet smo blizu željene pozicije na tablici. Bitno je da se pobjeđuje u kontinuitetu – ističe Marko Trojak.

Ono što je posebno dobro, da se pokazuje kako Bumbari ove sezone imaju i prilično dugu klupu.

- Moram pohvaliti sve igrače, bilo da krenu od početka, bilo da uđu s klupe. Imamo dosta kvalitetnih igrača, moramo odabrati tko kreće od prve minute, a tko s klupe, no svi to odlično prihvaćaju i hvala im na tome – ističe Trojak.

Što se tiče Ivančice, u klubu se ništa ne prepušta slučaju.

- Imamo dvije polufinalne utakmice protiv Ivančice, pripremamo se za njih, a evo na treningu danas ćemo još dodatno prezentirati i dogovoriti taktiku. Moramo pripremiti sve raspoložive informacije i već od prve utakmice pokazati da nam kup ove godine bitan – ističe Trojak.

U stručnom stožeru izuzetno repsektiraju Ivančicu, ali i obje ekipe u drugom paru, Bednju i Nedeljanec.

- Maksimalno respektiramo Ivančicu, moramo biti jako ozbiljni, jer se radi o ekipi s odličnim igračima. Kup je naš prioritet, i želimo to potvrditi u srijedu – ističe pomoćni trener Varteksa.

Dobra vijest je, da unatoč crvenom kartonu, Matija Kanceljak ima pravo nastupa u kupu, a stručnom stožeru će bit ii lakše sastaviti sastav, jer nema uvjeta da moraju od prve minute nastupati tri mlađa igrača.

Utakmica Varteksa i Ivančice počinje u 17 sati, a Trojak poziva sve navijače da dođu i podrže ih.

- Pozivam sve navijače, da dođu u što većem broju na utakmicu. Puno nam znači njihova energija s tribine, sve to je veliki impuls za našu ekipu, bodre nas i kad je dobri i kad je loše, a ova utakmica nam je stvarno bitna – zaključuje Marko Trojak.

Seniori

BIVŠI BUMBAR Ivan Kostelac: Varteks je favorit, ali i mi imamo svoje šanse

Varteksovce u srijedu čeka polufinale kupa, koja se igra na dvije utakmice, a utakmica se igra u 17 sati na Slobodi. Jedna od najvećih prijetnji za gol bit će u napadaču Ivanu Kostelcu 'Kosti', jednom od prvih 'zvijezdi' našeg Varteksa.


'Sveti dres' Ivan Kostelac je nosio tri sezone, skupivši 105 nastup za Varteks. Pristigao je 'Kosta' u prvim 'pionirskim' godinama našeg kluba, sa skupinom vršnjaka, kao veliki talent iz NK Varaždina. Nije mu bilo teško krenuti od šeste lige, a za prvu ekipu je debitirao kao 17 godišnjak.

- Ne mogu reći niti jednu lošu riječ, bilo je uspona i padova, kao i uvijek u klubovima, ali sve u svemu. Uvijek ću te dane pamtiti samo po dobrome, uostalom Varteks je bio i ekipa gdje sam debitirao u seniorskom nogometu – s ponosom ističe 'Kosta', koji je i danas, visoko na listi najboljih klupskih strijelaca, s 29 golova. Kostelac se nalazi na četvrtom mjestu, a ispred su Šoštarić sa 76, Kuhar sa 30, a i Glavica je već stigao do brojke 30. A mogao je i kvotu golova i povećati, da se prije par godina vratio u redove Bumbara, kada su bili vrlo ozbiljni razgovori.
- Kao što sam i rekao, pamtim samo odlične dane u Varteksu. Trudim se nikad ne zavrarati vrata za sobom. Bilo je stvarno blizu prije par godina, kada sam se vraćao iz Austrije, ali se ipak nismo dogovorili - rekao nam je Ivan.

A i u Ivančici je u godinu u pol već stigao do kvote od 20 golova.

- Stanje u ekipi je jako dobro, imamo vrlo dobru momčadski koheziju. Klub je prilično ambiciozan, ne mogu se požaliti – ističe napadač Ivančice, u čijim redovima je još jedan bivši Bumbar, vratar Marko Posavec.

A Ivančica se nalazi u vrhu Elitne lige, sa željom da se napreduje u 3. NL Sjever, a trenutno se nalaze na petom mjestu, malo su izgubili korak s vodećim sastavima, jer su remizirali s Bednjom, da bi u prošlom kolu na domaćem terenu izgubili od Dubravke.

Uz njega u napadu je još jedna 'iskusnjara', Dominik Božak, a ostatak ekipe je prilično mlad. 

- Stvarno je sve posloženo, eto ja i Božak smo najstariji, a imamo još kaj za reći, haha. Tu su Šincek, Jagić i Posavec na golu, a sve ostalo su dosta mlađi dečki. Trudit ćemo se već ove godine napredovati, ali ako ne, ima vremena – ističe Ivan Kostelac.

Iako poraženi u protekom kolu, ta utakmica ne treba zavaravati Bumbare, jer su Ivančani igrali bez čak šestorice važnih igrača, uglavnom radi kartona, a za kup će biti u najjačcem sastavu.

- Šanse imamo, i sigurno se nećemo predati. Ako želimo igrati 3. ligu, to nam je i dobar pokazatelj gdje smo. Bit će to teška tekma, Varteks je sigurno favorit, ali mi se nadamo prolasku u finale. Dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo – ističe 'devetka' Ivančice.

S većinom igrača je u dobrim odnosima, a Varteks uglavnom prati preko medija, jer u istim terminima i oni igraju. Zanimalo nas je i li tekma protiv Varteksa kao i svaka druga, ili ipak malo posebnija.

- Pa dobro, iako mi nismo profesionalci u punom smislu te riječi, moramo biti profesionalni u pristupu pa svaka utakmica mora biti ista za nas. Tako je i meni, iako je normalno da su to ipak malo posebnije utakmice – ističe Kostelac.

A jedna od najposebnijih bila je i u prvoj natjecateljskoj sezoni Varteksa, kada je u povratku na stadion, Varteks u 'mitskoj' utakmici pobijedio 2:1 ŠN Varaždin. Bila je to utakmica šestog ranga natjecanja, a pratilo gotovo četiri tisuće gledatelja. Kostelac je bio strijelac, zajedno s Poljanom, za pobjedu Bumbara i veliko slavlje.

- Da, bili su to krasni dani. Iskreno, nisam očekivao da će tada Varteks tako brzo napredovati. Nadali se jesmo, ali taj napredak je išao jako brzo,  da ne govorim da je Varteks danas respektabilan klub – ističe 'Kosta'. 

Prva utakmica polufinala kupa igra se u srijedu, s početkom u 17 sati, a u klubu pozivaju sve da dođu u što većem broju popratiti ovaj lokalni derbi. 

-

Seniori

Varteks rutinski slavio u Kotoribi, slijedi kup protiv Ivančice

Nogometaši Varteksa nisu dopustili iznenađenje, i uvjerljivo slavili u Kotoribi, gdje je pitanje pobjednika bilo riješeno već nakon prvih 45. minuta igre.


Varteksovci su protiv Graničara preuzeli inicijativu od samog starta, nametnuli se ritmom i posjedom, i odigrali odlično prvo poluvrijeme.

Prvi gol pao je u 27. minuti, nakon pritiska Glavice na vratara, kojem je oduzeo loptu, i potom samo pospremio za 0:1. Bio je to 14. gol Dejana Glavice u ovoj sezoni, gdje drži i prvo mjesto ligaških strijelaca.

Granicar Varteks2

Nedugo potom i povećanje vodstva. Korner izvodi Dolovski, a na pravom mjestu je Noa Lukačić, koji glavom pogađa za 0:2.

Granicar Varteks8

Na samom kraju poluvremena, u listu strijelaca upisuje se i drugi 'topnik' lige Matija Kanceljak, svojim 12. golom u sezoni. Renan je lijepo ostavio petom za Stojka, koji ubacuje na drugu stativu, gdje je 'Kanc' na prvom mjestu za 0:3 na odmoru.

434802983 1506227863299324 7217512980698931770 n

U drugom dijelu domaćin se pribrao, uspjeli su smanjiti na 1:3, a strijelad je bio Domagoj Dežđek. Pokušavali su domaći vratiti utakmicu u neizvjesnije vode, ali Banfić je bio siguran na golu, tako da su Bumbari utakmicu mirno priveli kraju.

Tempo igre je ipak malo pao u nastavku, vjerojatno su igrači već u mislima bili na važnu utakmicu kupa, polufinale protiv Ivančice, koje se igra u srijedu, 17. travnja, na neradni (izborni) dan.

Malu sjenu na ovu lijepu pobjedu protiv Graničara bacila su dva žuta kartona Kanceljaka, prvi u 56. minuti, a drugi na samom kraju utakmice, radi prigovora.

U derbiju kola, Polet i Rudar su remizirali, 1:1, a Međimurje odigralo 'nulu' s Pitomačom, tako da je Varteks stigao na samo dva boda od Pitomače.

- Čestitam dečkima na ovoj pobjedi, koja je gostujuća, pa to ima dodatni značaj. Drugo poluvrijeme smo imali mali pad u igri, moramo vidjeti zašto se to dogodio. Ništa, nema odmora, već u srijedu igramo kup, čeka nas regeneracija i priprema za tu utakmicu – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

U idućem ligaškom kolu, Bumbari će ugostiti Međimurje, a točan termin utakmice znat će se za koji dan.

Graničar – Varteks 1:3 (0:3)

Kotoriba, Sportski park. Gledatelja: 300. Suci: Karlo Rupčić (Kalinovac), Ivan Huđ (Koprivnica), Miodrag Planak (Križevci).

Strijelci: 0:1 Glavica (27), 0:2 Lukačić (33), 0:3 Kanceljak (45), 1:3 Dežđek.

Graničar - Jesenović, Sabol, Naš, Golenja, Čmrlec (od 46. Dežđek), Camara, Jadanić, Gal, Ambrašić (od 68. Kvakan), Brčić (od 46. Mustač), Jendrić (od 80. Mikulan). Trener: Mario Piškor.

Varteks – Banfić, Stojko, Kos, Lukačić, Matova (od 60. Jakupak), Kukec, Renan (od 79. Tomašković), Dolovski, Havojić (od 56. Mikičić), Glavica, Kanceljak. Trener: Zoran Vukelić.

Tracon Electric
Novosti

KUP Pioniri Varteksa tijesno poraženi od velike Rijeke pred oko 700 gledatelja u Hrašćici!

NK Varteks još jednom je pomaknuo granice mogućeg. Jer, okupiti čak oko 700 gledatelja na utakmici pionirskog uzrasta, nije mala stvar.


Radilo se naravno o dugoiščekivanom srazu pionira Varteksa i Rijeke, četvrtfinalu kupa Hrvatske, a to je za NK Varteks bio spektakl nogometa. Sve je bilo organizirano kao za neku prvoligašku utakmicu, uz razglas, navijanje i popratne sadržaje. Igralo se na umjetnoj travi, na Varteksovom kompleksu u Hrašćici, gdje je u tijeku i izgradnja adekvatnog stadiona za Bumbare.

>> FOTOGALERIJA Četvrtfinale kupa pionira Varteks - Rijeka <<

Pioniri Varteksa su do četvrtfinala došli preko Slaven Belupa, a 'ples kuglica' im je dodijelio ni manje ni više nego slavnu Rijeku. Bodreni velikim brojem navijača, naravno i uz one najvatrenije, White Stonese, mladi nogometaši Varteksa su bili gotovo ravnopravni ekipi Rijeke, u kojoj igra i nekoliko reprezentativaca Hrvatske.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a na samom kraju poluvremena (op. igralo se dva puta po 35 minuta), imali su mladi Varteksovci i zicer, gdje je prvo pucao Todorovski, a potom se lopta odbijala po kaznenom prostoru, i nikako da uđe u gol.

Kup pioniri Varteks Rijeka 53

U nastavku igre Varteks velikom borbenošću i odličnom duel igrom pokušava spriječiti Riječane da stignu do gola, ali su ipak pokleknuli, 13 minuta prije kraja. Jedan od Rijekinih reprezentativaca, Dorian Žeželić, postiže prekrasan gol te udarcem u 'rašlje' donosi slavlje Rijeci.

Nekoliko minuta kasnije, Riječani ostaju i s čovjekom manje na terenu, što je bio signal da mladi Bumbari sve snage bace u napad, ali nisu uspjeli u svojoj namjeri da stignu do izjednačenja i penala.

U polufinale kupa tako idu Riječani, koji su prolaz među četiri i svojski proslavili, svjesni da su se podosta namučil protiv Varteksa.

Svejedno, ovo je već bila pobjeda za male Bumbare, koji ipak nemaju tako česti priliku igrati protiv ovakvih ekipa, a nakon utakmice zaradili su i ovacije tribina, koje su ih pozdravile dugotrajnim pljeskom.

Ništa manje nisu ni zaslužili od ovacija, jer im je ovo prvi poraz u sezoni, u čak 29 odigranih utakmica. Selekcija koju vrlo uspješno vodi Dominik Matučec, i koja dominira svojom regionalnom ligom ima skor 27 pobjeda, jedan remi, i eto sada – prvi poraz.

- Želim prije svega čestitati svojim dečkima na odigranoj utakmici. Odlično smo parirali fizički nadmoćnom protivniku koji ovakve utakmice igra jedanput tjedno, dok smo mi nešto neiskusniji u igranju istih. Dečki su odradili sve po dogovoru i ponosan sam na njih. Nažalost je utakmicu odlučio vrhunski individualni potez. Hvala svim ljudima uključenima u organizaciju utakmice, gledateljima i White Stonesima na predivnoj, za dječji nogomet netipičnoj, atmosferi i iskustvu koje ćemo dečki i ja zauvijek pamtiti. - zaključio je trener Matučec.

Kup pioniri Varteks Rijeka 7

Varteks – Rijeka 0:1 (0:0)

Sportski kompleks NK Varteksa u Hrašćici. Gledatelja: 700. Glavni sudac: Filip Dragašević, pomoćni suci: Vinko Podrug, Filip Lovrić (svi Zagreb).

Strijelac: 0:1 Žeželić (57. minuta).

Varteks – Šlibar, Paska-Hrupek (od 62. Ježovita), Bubnjarić, Ereš (od 62. Broz), Marčec, Todorovski (od 64. Murić), Žiher, Suhadolčan (od 64. Tuk), Habek, Bračko (od 64. Putarek), Kos (od 66. Kučej). Trener: Dominik Matučec.

Rijeka – Matukina, Vešligaj, Gubo, Miletić, Schweitzer, Starčević, Žeželić, Korlević (od 70. Prtenjača), Radusin (od 45. Grulović), Šerifi, Savković. Trener: Željko Damjanović.

{gallery}PIONIRI_Varteks_Rijeka{/gallery}

Novosti

PIONIRI VARTEKSA Sjajnom kohezijom i upornim radom do najvećeg uspjeha u povijesti kluba!

Nedjelja u 19 sati, na Hrašćici se igra jedan od najzanimljivijih susreta Varteksa ove sezone. Ali ne radi se o utakmici seniora već starijih pionira, koji će u četvrtfinalu kupa ugostiti Rijeku.


Veliki, povijesni uspjeh za omladinsku školu Varteksa, ulazak je neke od selekcija među osam u kupu. Ovo je zapravo ponavljanje uspjeha koji je prije nekoliko godina ostvario trener Denis Vidaček.

Ovaj puta radi se o pionirima (U15 selekciji), a protivnik je slavna Rijeka. Utakmica se igra u nedjelju, na Hrašćici, a trener Dominik Matučec spušta loptu na zemlju.

- Igrat ćemo bez pritiska, jer utakmicu tretiramo kao nagradu za dosadašnji rad – rečenica je koju kao mantru ponavlja Matučec svoijm igračima a vjerojatno i samome sebi. Kazat će Matučec i da je vrlo zadovoljan ždrijebom, kao i da mu je bilo svejedno koga će dobiti.

- Lijepa je to prigoda da se vidi gdje smo, protiv jedne od najboljih škola u državi. Maksimalno smo se pripremili, i pripremamo se, i vjerujem da imamo i šanse – ističe Matučec.

ROditelji s fotichem 6

A njegovi pioniri su uistinu uzorna selekcija, s kojom je on već šest godina. Pomalo neobično, jer se zna da se treneri često mijenjaju u omladinskim kategorijama.

- Ima to i svoje prednosti, ali i neke nedostatke. Prednost kad radite s istim trenerom jest da se dobro upoznate sa sustavom njegovog rada te vas razvija osoba koja cijelim putem prati vaš razvoj - uspone i padove. Negativno jest što ne prođete različite tipove vodstva i načine rada koji razvijaju sposobnost adaptacije, a ista je veoma bitna, kako u omladinskom tako i u seniorskom nogometu  smatra Dominik Matučec.

Psihološka priprema jedan od ključnih faktora za uspjeh

Ipak, odmah nastavlja i spominje da je tu zato i posebno važna psihološka priprema. A ova selekcija praktički kao člana stožera ima i sportskog psihologa Mateja Fiškuša, koji pomaže u radu kluba.

- Sjećam se da sam, prije otprilike četiri godine, imao problem s koncentracijom u ekipi. Javio sam se Mateju, da imamo taj problem, i da li ima neka radionica na tu temu, i on je to složio i krenulo je. Od tada smo imali već preko 60 radionica na više od 20 tema iz sfere psihologije sporta – ističe trener pionira, koji je također učio na tom putu.

- Mislim da se trener nikada ne prestaje razvijatii i da ne bi smio prestati raditi na svom dodatnom razvoju. Taktičko, tehničko i općenito nogometno znanje nisu dovoljni, već je važno i kakav si psiholog, posebice sa seniorskim ekipama. Najveći plus u svemu tome jest kad sudjeluješ na radionicama, čuješ koje probleme imaju igrači, i nogometno i van nogometa. Svi ti zajednički otvoreni međusobni razgovori razvili su jednu predivnu koheziju, ekipa je stvarno vrhunska. Sve zasluge za to idu upravo psihološkoj pripremi ili, kako mi to nazivamo, mentalnom treningu – ističe Matučec.

ROditelji s fotichem 7

Na putu i prema kvalifikacijama za Prvu kadetsku ligu!

Na putu do Rijeke, Varteks je bio (očekivano) uvjerljiv protiv Slobode i Novog Marofa, a potom su u regionalnom kupu izbacili Slogu Čakovec i Slaven Belupo. Upravo utakmicom protiv mladih Farmaceuta, te pobjedom u Koprivnici 2:1, ostvarili su prolaz među osam u kupu. Slaven naime igra prvu ligu Hrvatske, stoga je ova pobjeda bila posebno slatka.

Važno za napomenuti, ova Varteksova selekcija drži i uvjerljivo prvo mjesto u svojoj ligi, a kako dobro stoje i kadeti, koje vodi Romano Nježić, na dobrom su putu i prema kvalifikacijama za Prvu kadetsku ligu. Bodovi ovih dvaju selekcija se zbrajaju, a pritom se izuzimaju Varaždin i Slaven Belupo, koji su već prvoligaši. Trenutno Varteksa ima 'pole position', i čak je i realno očekivati je da će upravo ova selekcija i u kvalifikacije za Prvu ligu. Nije to prvi puta, prije dvije godine su već pokušavali, no tada je uspješnija bila Opatija.

- Da, nije nerealno da završimo u kvalifikacijama. Što se tiče eventualnog plasmana u Prvu ligu, sve to bi nam bilo novo iskustvo, i ne sumnjam da bi u klubu napravili sve da se osiguraju vrhunski uvjeti, ipak je to najviši rang natjecanja. To bi bio veliki plus za klub, i organizacijski i u svakom drugom pogledu, bilo bi to sjajno iskustvo. – priznaje Matučec.

Dominik Matucec2

Suradnja s roditeljima je vrhunska

Važna stvar u funkcioniranju svake ekipe u Omladinskoj školi su i roditelji, posebice u klubu poput Varteksa.

- Moramo imati roditelje blizu kluba, ako ništa drugo, svaki da voze djecu na treninge, odvajaju i svoje vrijeme da djeci priušte ovo jedno vrhunsko iskustvo, stoga im odajemo priznanje. Mogu odmagati ili pomagati, ali naša uloga je i da roditelje na neki način 'odgajamo'. Sve je kako se posloži, i ja imam odličnu komunikaciju s roditeljima – objašnjava Matučec, koji je zapravo još vrlo mlad, u 32. godini, a već sedmu godinu je trener.

ROditelji s Fotichem

Govorili su da Varteks neće uspjeti, ali sve smo ušutkali svojim radom

Ima i dugačku igračku karijeru u Varteksu, gdje je praktički od druge sezone. Igrao je i na 'mitskoj' utakmici protiv Varaždina, zajedno s bratom Davidom, u kojoj je Varteks slavio pred 4000 gledatelja, rezultatom 2:1.

- Ja sam u drugoj sezoni kluba igrao za seniore. Uključio se i kao trener, još u Jalkovcu. Već tada smo maštali o umjetnoj travi, i nismo vjerovali da ćemo doći do toga. U konačnici imamo i seniore koji se bore za jedinstvenu treću ligu. Mislim da je klub napravio jako puno, kada se sjećam kada se počinjalo, da su nam govorili da nećemo dugo trajati. Mislim da smo našim radom, a evo gradi se i stadion, sve ušutkali – ističe trener pionira.

Osim gradnje tribina, čime bi se konačno zaokružila priča oko stadiona, klub je posebno napredovao u stručom radu. Ove godine šef struke seniora Zoran Vukelić, uključio je uz Trojaka, šefa škole, u stručni rad i Nježića, Hercega i Matučeca, sa željom da sve selekcije od pionira, rade na identičan način.

- To je odlična stvar od koje će profitirati igrači u omladinskom pogonu, a na kraju naravno i seniori. Igrači će biti upoznati s metodom rada na prelasku u svaku dobnu kategoriju i tako će im se olakšati prilagodba na nešto što smatram modernim i, rekao bih, ispravnim načinom rada. Trener Vukelić je implementirao način rada koji proučava i provodi već dugo vremena. Sjajna je stvar da se 99 posto toga radi s loptom i kroz igru – smatra Matučec.

Dominik još igra, za Romantičare iz Biškupca (op. Mladost), gdje mu je i podosta bivših suigrača, primjerice Poljan, Zajec i stariji brat. Obojica braće ponikli su u Fotexovoj nogometnoj školi, a najmlađi od braće koji je 2008. godište igra za kadete Varteksa.

U15 Matučec 2 res

Na slici:  (s lijeva na desno)
Gornji red: Dominik Matučec, Borna Bubnjarić, Ivan Dugi, Borna Murić, Adam Gašparić, David Možanić, Niko Šlibar, Dino Protrka, Fran Suhodolčan, Antonio Kos, Teo Stojaković, Matej Fiškuš
Donji red: Matej Ježovita, Fran Marčec, Vito Putarek, Ivan Šoić, Jakov Todorovski, Emanuel Žiher, Josip Ereš, Ivan Habek, Noa Paska Hrupek, Alen Tuk, Jakov Petric, Niko Odrljin 

Očekujemo veliki broj ljudi i pozitivan kaos, ali bit ćemo spremni

Ipak, u potpunosti je posvećen trenerskom poslu, gdje je ukomponirao odličnu ekipu. U njoj zasad ima nekoliko vrhunskih talenata, no ne treba izdvajati nikoga. Najbolji test vrijednosti bit će, naravno, nedjeljna utakmica protiv Rijeke.

- Već smo imali prošli ponedjeljak radionicu na temu cijele utakmice, da pripremimo dečke na ono što utakmica nosi, i kakva bi mogla biti. Snimili smo i naše protivnike, nabavili smo i snimke nekih utakmice, tako da ćemo se ih analizirati te se pripremiti i u tom segmentu, iako je u planu da se ne prilagođavamo protivniku već igramo svoju igru – ističe Matučec, te nastavlja.

- Očekujemo i puno publike, pripremamo se i za taj pozitivan kaos pored terena, a na igračima je samo da se koncentriraju na odrađivanje zadataka na terenu – zaključuje Dominik Matučec.

Susret Varteksa i Rijeke igra se u nedjelju, s početkom u 19 sati u Hrašćici, a u klubu pozivaju sve da dođu u što većem broju, i podrže ovu talentiranu selekciju, koja je već sad napravila povijesni uspjeh.

Roditelji s fotichem2

Pioniri (sezona 2023/24)

Bono Bračko, David Broz, Borna Bubnjarić, Ivan Dugi, Josip Ereš, Adam Gašparić, Ivan Habek, Dominik Horvat, Matej Ježovita, Antonio Kos, Noa Kučej, Fran Marčec, David Možanić, Borna Murić, Niko Odrljin, Noa Paska Hrupek, Jakov Petric, Dino Protrka, Vito Putarek, Teo Stojaković, Fran Suhodolčan, Izak Šilak, Niko Šlibar, Ivan Šoić, Jakov Todorovski, Alen Tuk, Emanuel Žiher.

Novosti

ODRŽAN ŽDRIJEB Stariji pioniri Varteksa protiv Rijeke u četvrtfinalu kupa!

Ekipa starijih pionira NK Varteksa u četvtfinalu Kupa Hrvatske igrate će protiv Rijeke, a susret će se igrat u nedjelju, 17. ožujka, u 19 sati na sportskom centru u Hrašćici.
 

Ekipa U15 Varteksa, koju vodi Dominik Matučec konačno je saznala i protivnika u četvrtfinalu kupa Hrvatske. Bit će to HNK Rijeka, jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj, takođar i klub s jednom od najboljih škola nogometa u Hrvatskoj. Dobra vijest za Varteks jest da će se susret igrati na domaćem terenu, i to samo jedna utakmica, ali već i ovo je veliki uspjeh za ekipu koju vodi Dominik Matučec.
 
Uostalom, ovo je ponavljanje najvećeg uspjeha u povijesti NK Varteksa. 
- Zadovoljni smo sa ždrijebom, iako moram priznati da nam je bilo svejedno tko će biti protivnik. Drago nam je da se možemo vidjeti gdje smo protiv jedne od najboljih nogometnih škola u državi, i to na našem domaćem terenu. Veselimo se utakmici protiv Rijeke, maksimalno ćemo se pripremiti za nju i vjerujemo da imamo šanse. Igrat ćemo bez pritiska jer istu tretiramo kao nagradu za dosadašnji rad - istaknuo je Dominik Matučec, trener mladih Bumbara.
 
Utakmica će se igrati u nedjelju, 17. ožujka, s početkom u 19 sati u Hrašćici. 
 
Ostali parovi su:
Hajduk - Gorica
Osijek - Mladost (Ž)
Dinamo - pobjednik Zadar-Cibalia
Exabyte

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc