Vukelić: 'Privukla me ambicija kluba, za Varteks se živi svaki dan'

Zoran Vukelić početkom siječnja postao je novim trenerom Varteksa. Odmah je prionuo na rad, pripreme su započele prije tjedan dana te je u kratkom roku upoznao ekipu koja je i odigrala nekoliko pripremnih utakmica.

Još neko vrijeme pričekat ćemo početak sezone u 3.HNL Sjever, a do onda – upoznajmo se bolje s trenerom prve momčadi Bumbara – Zoranom Vukelićem.

- Odazvao sam se pozivu čelnika NK Varteksa i potvrdio sam onaj početni dojam da se radi o mladim i ambicioznim ljudima koji imaju jasnu viziju kako bi Varteks trebao izgledati u budućnosti. Ukratko privukla me ambicija Varteksa i ljudi u i oko njega – rekao je uvodno Vukelić.

Kaže da na treninzima prevladava pozitivna energija.

- Što se tiče prvih dojmova, oni su vrlo dobri. Bitno je da se osjeti na svakom koraku pozitivna energija i onda nema prepreke koju se ne može preskočiti – rekao je Vukelić te dodao:

- Pripreme teku od prvog dana i trajat će sve dok se budem zadržao u Varteksu. U sportu, nogometu, nema klasičnih priprema pa onda staje sve i okrećemo se nečem novom. Sportaš, nogometaš se priprema i dokazuje cijelu karijeru. Od utakmice do utakmice od treninga do treninga. Za sada se upoznajem s momčadi, vidim da ima podosta mladih igrača iz Varteksove Škole nogometa što je odlično i dokaz da kolege s podmlatkom rade dobar posao. Bitno je da su svi motivirani na svakom treningu i da daju sve od sebe – kazao je.

Nije želio davati prognoze za proljetni dio sezone, ali ima svoju filozofiju.

- Za sad bi bilo neozbiljno davati bilo kakve prognoze. Znam samo da dečki vrlo dobro odgovaraju na postavljene zahtjeve što je u jednom i garancija da bi mogli igrati kombinatoran nogomet. Uglavnom, težit ćemo tome. Naravno nekad ćemo uspjeti u tome, a nekad i ne, pita se ponekad i protivnike – ističe.

Komentirao je i situaciju u ligi – 3.HNL Sjever.

- Nogometni Sjever je oduvijek bio neiscrpan bazen talentiranih igrača. Neki su napravili top nogometne karijere. Na kraju krajeva s trojicom i surađujem: Leon Benko, Ivan Režić i treći je Marko Trojak. Samo kad pogledate klubove poput Poleta, Međimurja, Bjelovara, Ždralova, Križevaca i ostalih, sve je jasno o kakvoj se kvaliteti lige radi – naglasio je Vukelić te dodao za kraj:

- Varteks ne samo da se voli, nego se za Varteks živi 24/7. Za mene Varteks predstavlja čast i uistinu sam počašćen ulogom trenera seniora Varteksa. To ujedno znači i odgovornost – istaknuo je trener Bumbara.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc