dedica
Ponos Sjevera
Udruga prijatelja
U MOM GRMU LEŽI ZEC
|
 |
« na: 17. Ožujak 2010, 09:21 » |
|
NK Varteks ima 3 direktora sa po 40 000 kn bruto plaćom mjesečno. Kolko znamo, tu treba dodati i direktora stadiona sa 30 000 kn bruto. Dakle, taj četvorac košta NK Varteks 150 000 kn mjesečno.
Taj iznos čak ne bi bio niti problematičan, kada bi ti ljudi za NK Varteks osiguravali prihode koji su usklađeni sa njihovim plaćama.
Idemo pogledati koliko iznose provizije koje se uobičajeno plaćaju na tržištu. Provizija posrednika nekretninama je najviše 6% i to samo ako obavi posao (proda npr. kuću). Uobičajena provizija odvjetnika je 15% i to samo ako obavi posao (dobije spor). Ako se ne proda kuća, ili ne dobije spor, od provizije ništa. Itd, itd.
Kada uzmemeo u obzir gornje provizije i plaće direktora NK Varteks, dolazimo do zaključka da su ti direktori, da bi opravdali svoje plaće (zajedno 150.000,00 kn mjesečno, godišnje 1.800.000,00 (milja i osamsto tisuća)) trebali za klub prihodovati najmanje 12.000.000,00 kn (dvanaest milijona kuna) godišnje. [/b]
Posljednja plaća im je isplaćena iz proračuna Grada Varaždina koji punimo svi mi. Dakle, nisu našli niti jednog sponzora da im isplati plaću, pa im sada plaćamo plaću mi, građani Grada Varaždina. Odličan primjer prelijevanja javnog novca u privatne džepove.
Gdje je izlaz? Od ovih ljudi se ne može nikaj očekivati. S obzirom da su si mogli davati takve plaće u trenucima u kojima klub propada, jasno je da im se živo fućka za NK Varteks. Bitno im je isisati čim više love dok se još stigne? Spas je ili u privatizaciji (makar ne znam tko bi ulagal u ovakav klub) ili u nečemu još gorem kaj znači sređivanje stanja ali i ispadanje iz lige. Evo do kud su nas doveli direktori sa plaćom višom od plaće Predsjednika države.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 17. Ožujak 2010, 16:33 do dedica »
|
Evidentirano
|
IVAN UHOV - BEĆAR NAD BEĆARIMA
|
|
|
Aykula
Vunbacitelj
Glavni Moderator
|
 |
« Odgovor #1 na: 17. Ožujak 2010, 15:19 » |
|
Evo recimo jedne stvari koja mene jako zanima, a da nije ko je koga u prošlosti treniral, pa po tome taj ima i bolje reference da bude trener
Karlo Težak.
1. Koliko je nakraju plačeno za Težeka od strane NK Dinama?
Prvobitno je rečeno da je prodan za cca milju kuna. Taj podatak je došel i od same obitelji Težak kao i od nekih ljudi iz kluba. U tih milju kuna uračunato je i plačanje priprema u Turskoj od strane Dinama. Uzmimo da su te pripreme koštale 200 000** kuna, po jednostavnoj računici trebalo je ostati 800 000 kuna. No danas izlazi tekst u kojem novinar piše da je za Težaka plačeno 500 000 kuna u koje su uračunate pripreme u Turskoj. E pa sad ako niko u klubu nije dobil plaču zadnjih 6 mjeseci, di je nestalo tih 800 000 ili 300 000 kuna? Mislim da se svi isto tak slažete da 500 000 kuna razlike nije baš mala lova. Ajde moreš fulati kad ideš kupiti kilu salate na plac pa kuna gore dole ali da se baš more fulati za pol miljončeka? Našel jesam jedan tekst di piše da je tim novcima plačeno nekoliko goručih problema ali u njemu je sve navodno i ne piše kaj je to točno plačeno
2. Dal je za transfere zadužen sportski direktor, a trebal bi biti jer je i to jedno od njegovog zaduženja? Dal takva osoba, za koju postoje indicije da je jedan od lovaca u mutnom, more onda biti trener i sportski direktor u jednom, pa dovoditi sumljive igrače koje sam može forsirati pa kasnije uz neku proviziju prodavati.
E pa sad svi vi koji sjedite u upravi i puna su vam usta toga da želite počistiti gluposti u klubu imate priliku. Ili se i dalje morete čudite kak niko neče donesti lovu i spasiti klub od propasti dok vi lovite u mutnom.
I da nakraju nebi bilo nekih nejasnoća. Ja s ovim nikog ne optužujem, nego samo, kao dugogodišnji navijač ,pitam. Nije mi jasno zbog čega je potrebna takva tajanstvenost, a s druge strane očekivati ulazak sponzora. Pa ja prvi i da mogu u to nebi uložil svoju lovu jer samo s ovim primjerom je brdo nejasnoća.Makar mi se čini da i ja, ko i nekolicina na ovom Forumu, samo lajem dok karavane prolaze
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 17. Ožujak 2010, 15:30 do Aykula »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
beranek
|
 |
« Odgovor #2 na: 17. Ožujak 2010, 22:00 » |
|
NK Varteks ima 3 direktora sa po 40 000 kn bruto plaćom mjesečno. Kolko znamo, tu treba dodati i direktora stadiona sa 30 000 kn bruto. Dakle, taj četvorac košta NK Varteks 150 000 kn mjesečno.
Taj iznos čak ne bi bio niti problematičan, kada bi ti ljudi za NK Varteks osiguravali prihode koji su usklađeni sa njihovim plaćama.
Direktora su četiri, a 40000 kn bruto koje opetovano spominješ je iznos koji je Horvat iznijel na Gradskom vijeću i mislil je na sve njih skupa, a ne pojedinačno. Sad dal je baš to točno na lipu sumnjam, pogotovo za Jukića, ali nema govora da svi skupa "koštaju" 150.000,00 mjesečno. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 17. Ožujak 2010, 22:12 do beranek »
|
Evidentirano
|
|
|
|
dedica
Ponos Sjevera
Udruga prijatelja
U MOM GRMU LEŽI ZEC
|
 |
« Odgovor #3 na: 17. Ožujak 2010, 23:07 » |
|
10.000,00 kn jedan direktor. Nema šanse. Pogledaj si RL - istaknut je dio ugovora (čl.9) za jednog zaposlenika koji spominje bruto plaću od 24.266,99 kn. Plus 0,5 % za svaku godinu radnog staža (do 20% najviše) + "ostali dodaci na plaću u skladu sa Pravilnikom o plaćama". 24.266,99 kn + 20% = 29.072,38 kn + "ostali dodaci na plaću ....".
20% bi činilo 40 g.radnog staža, ali i to je danas lako riješiti. Npr. uz beneficirani radni staž.
Možda plaća i nije za tri direktora 40.000,00 kn svaki (po podacima koje imamo ipak je), te za Črepa 30.000,00 kn, ali sigurno nije niti 10.000,00 kn.
Pitanje je daljnje - zakaj tajnovitost, zakaj nagađanja, zakaj uvijek nekakvi ispravci i objašnjenja? Zakaj nema podataka o prihodima? Zakaj nema sponzora u gradu koji je nekoliko puta jači od Vinkovaca koji imaju drugu momčad lige? Odgovor na ta pitanja ne znam, ali znam da kada na ta pitanje nema odgovora, da uprava firme nije u redu.
PS. Informacija - na reflektoru uz zapad levo nema signalnih oznaka (valjda su sve zgorele, a nisu zamijenjene), pa bi se možda čak i neki mali avion mogel u njega zaleteti (vrag na jednu hrpu stavlja). Zato bi trebalo reflektor osvjetiliti sa nekakvom lampom ili kaj ja znam. Ako se neki avion zabuši, ko bu plaćal odštetu - Grad naravno. Pa bi se mogel taj reflektor i osvijetliti.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 17. Ožujak 2010, 23:10 do dedica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Samba
|
 |
« Odgovor #4 na: 19. Ožujak 2010, 00:52 » |
|
Neću nagađati o onome kaj ne znam, postavit ću onda radije pitanja:
1. u RL su izneseni u grubim crtama rashodi Varteksa - ima li netko podatke o prihodima. Vjerojatno je osobama koje su iznijele u javnost podatke o rshodima poznata i stavka prihodovanja - pa objavite i to! 2. je li Statut kluba javan? Ako je - ima li ga netko? 3. Zanima me - tko su sve članovi raznih odbora kluba? U RL Horvat spominje članove koji nikada ne dođu ni na utakmicu, a kamo li da bi nešto napravili drugo za klub - tko su ti ljudi? 4. Kojim pravom Horvat može sklapati takve ugovore s pojedinim zaposlenicima? Ljudi - na sljedećim izborima za takve divne moralne osobe poput Horvata zatražite 5 listića, jer takvu osobu treba svijećom tražiti! 5. Horvat kaže: zakonska obaveza kluba je imati 2 direktora, ali je praksa pokazala da su nam od koristi i ova još dvojica? Neka mi bilo tko odgovori kakvu korist su donijela dvojica novih direktora? Zašto ih ne postavi još 3 - prijedlog za gradski aktualni sat! 6. Gdje su nestali novci od čak i ponekih skupih transfera u posljednjih par godina - prodajemo i prodajemo i dug gomilamo! - mislim da uskok ima kaj godinu dana raditi u Varteksu. Danas su spice boysi izašli iz Remetinca pa ima mjesta za nove. 7. nije mi ponestalo pitanja, nego neću dalje gnjaviti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
VOLIM TE VARTEKSE!!!
|
|
|
dedica
Ponos Sjevera
Udruga prijatelja
U MOM GRMU LEŽI ZEC
|
 |
« Odgovor #5 na: 19. Ožujak 2010, 09:09 » |
|
Još nedavno je ovaj forum bil najbolji navijački forum u Hrvatskoj. Danas nas je ostalo malo. Ljudi su se maknuli jer su skužili da ništ ne mogu napraviti, a situacija je sve gora. Jučer sam se baš spominal sa jednim od "starih forumaša", varteksovim "prvoborcem" iz devedesetih. I znate do čega smo u razgovoru došli (vas par koliko vas je ostalo na ovom forumu)? Došli smo do zaključka da niti druga liga ne bi bila spas za izlječenje NK Varteks. Zakaj? Zato jer bi u klubu ostala ista garnitura navikla na sisanje love iz kluba uz mizeran radni učinak. Također navikla na netransparentan rad uz sto i jednu petljanciju. Sa takvom garniturom se ne može ići dalje. Zato bi generalna čistka bila jedini mogući spas. Bojim se da sam u pravu, iako budu mi sad neki rekli da nisma normalan.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 19. Ožujak 2010, 09:19 do dedica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #6 na: 19. Ožujak 2010, 09:59 » |
|
Zato jer bi u klubu ostala ista garnitura navikla na sisanje love iz kluba uz mizeran radni učinak. Također navikla na netransparentan rad uz sto i jednu petljanciju. Sa takvom garniturom se ne može ići dalje. Zato bi generalna čistka bila jedini mogući spas. Bojim se da sam u pravu, iako budu mi sad neki rekli da nisma normalan.
Moram priznati da si normalan  , ali se ne slažem sa postvakom da bi ostala ista garnitura. Naravno da će se sve raspast i da će se svi maknut od kluba, jer ako neće biti love, neće biti niti krupnih interesa. Ako na sjednice izvršnog odbora u zadnje vrijeme dolaze 2-3 člana (od 16, ne računajući precednika i direktora) onda je jasno da vrlo slaba vatra tinja na ovom ognjištu i da se nitko više ne može ugrijati... Druga liga nebi bila spas niti bi bila izlječenje, jer troškovi nastupa su jednaki kao i u prvoj, ako se želiš vratit u prvu, moraš jednako ažurno plaćat igrače, a jedina je razlika ta što će ti rijetko tko htjet sponzorirat klub iz druge lige. Znači, još manje love i još manje članova u odboru...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dedica
Ponos Sjevera
Udruga prijatelja
U MOM GRMU LEŽI ZEC
|
 |
« Odgovor #7 na: 19. Ožujak 2010, 11:31 » |
|
Moram priznati da si normalan  , ali se ne slažem sa postvakom da bi ostala ista garnitura. Naravno da će se sve raspast i da će se svi maknut od kluba, jer ako neće biti love, neće biti niti krupnih interesa. Ako na sjednice izvršnog odbora u zadnje vrijeme dolaze 2-3 člana (od 16, ne računajući precednika i direktora) onda je jasno da vrlo slaba vatra tinja na ovom ognjištu i da se nitko više ne može ugrijati... Druga liga nebi bila spas niti bi bila izlječenje, jer troškovi nastupa su jednaki kao i u prvoj, ako se želiš vratit u prvu, moraš jednako ažurno plaćat igrače, a jedina je razlika ta što će ti rijetko tko htjet sponzorirat klub iz druge lige. Znači, još manje love i još manje članova u odboru... Onda izgleda da praktički niti nema spasa. Jer se ova uhljebljena ekipa koja siše klub neće od njega maknuti dok ga do kraja ne isiše, odnosno dok se klub ne ugasi. Ne može se očekivati ništ niti od vladajuće strukture u Gradu koja vodstvo kluba ne želi maknuti, jer i njima paše gašenje kluba. Kaj ostaje? Stečaj sa novim početkom i potpuno novim ljudima. Ali ne samo to. Poteže se i pitanje pokretnanja odgovarajućih postupaka protiv odgovornih u klubu, kako bi ih se zauvijek udaljilo od nogometa i radi opomene svima drugima da se ne može na taj način poslovati. To su očito jedini preduvjeti iza ozdravljenje Varteksa. Užas na kaj smo spali.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 19. Ožujak 2010, 11:33 do dedica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #8 na: 19. Ožujak 2010, 12:09 » |
|
Onda izgleda da praktički niti nema spasa. Jer se ova uhljebljena ekipa koja siše klub neće od njega maknuti dok ga do kraja ne isiše, odnosno dok se klub ne ugasi. Ne može se očekivati ništ niti od vladajuće strukture u Gradu koja vodstvo kluba ne želi maknuti, jer i njima paše gašenje kluba.
Kaj ostaje? Stečaj sa novim početkom i potpuno novim ljudima. Ali ne samo to. Poteže se i pitanje pokretnanja odgovarajućih postupaka protiv odgovornih u klubu, kako bi ih se zauvijek udaljilo od nogometa i radi opomene svima drugima da se ne može na taj način poslovati.
To su očito jedini preduvjeti iza ozdravljenje Varteksa. Užas na kaj smo spali.
Nebi rekel da nema spasa, iz mog laičkog kuta gledanja, privatizacija kao takva je jedino rješenje, jer stečaj nije provediv obzirom da klub ne raspolaže nikakvim nekretninama kojima bi pokrio stečajnu masu, a s druge strane, klub nije profitabilna tvrtka, te ne ostvaruje dobit, kojom bi, opet, pozatvarao dugove nakon nekog vremena. Dakle, stečaj = gašenje. S druge strane, privatizacija možda nije najbolje rješenje za naše siromašno podneblje, ali, sad je jedino rješenje. Dugove prema dobavljačima i bankama pretvoriti u vlasnički udio, dugove prema zaposlenicima riješiti kvalitetnom prodajom dvojice jačih igrača, te nakon toga pokušati pronaći zainteresiranu tvrtku koja će otkupit većinski udio dionica. Naravno da nije to tak lagano, ali nema drugog rješenja. Od silne političke strukture u klubu nitko ne treba tražiti da izmisli ogromne količine novca. To nije njihov zadatk u ovom trenutku. Zadatak im je da ubrzaju proces privatizacije, da ga kvalitetno privedu kraju, te da svojim političkim utjecajem uvjere banke i dobavljače da se strpe od naplate potraživanja do konačnog rješenja situacije. Muačan je to proces, zahtjeva strpljenje i odricanje. I vrijeme. Ali je jedini realan put. A vjeruj, zaintereseriranih za preuzimanje kluba ima. Ali tek kad računi budu "čisti".
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 19. Ožujak 2010, 12:11 do Grizzly »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Samba
|
 |
« Odgovor #9 na: 22. Ožujak 2010, 20:24 » |
|
Bojim se da sam u pravu, iako budu mi sad neki rekli da nisma normalan.
Ne samo da nisi normalan, nego je to i jedini način da se klub ima šanse spasiti. Ali kako to napraviti? Kako provesti čistku? To je pitanje teško 23 milje + opstanak Varteksa. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
VOLIM TE VARTEKSE!!!
|
|
|
|
tonyma
|
 |
« Odgovor #10 na: 23. Ožujak 2010, 01:44 » |
|
Ne samo da nisi normalan, nego je to i jedini način da se klub ima šanse spasiti. Ali kako to napraviti? Kako provesti čistku? To je pitanje teško 23 milje + opstanak Varteksa.  Vjerujem da klub ima Statut po kojem se on organizira i funkcionira. Skupština, kao, krovno klubsko tijelo (i uz određeni broj članova) može zbog lošeg rada u klubu i štete za klub koja je posljedično nastala, može sazvati prijevremenu skupštinu. Nakon toga zna se što raditi. Osim toga treba vidjeti što je s Nadzornim odborom, članove intezivno pritiskati, tražeći od njih istinu i za javnost odgovornost. Inače... bit će  P.S. Nemam pojma je li ovo što sam napisao nešto vrijedi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Superman
|
 |
« Odgovor #11 na: 23. Ožujak 2010, 11:09 » |
|
S druge strane, privatizacija možda nije najbolje rješenje za naše siromašno podneblje, ali, sad je jedino rješenje. Dugove prema dobavljačima i bankama pretvoriti u vlasnički udio, dugove prema zaposlenicima riješiti kvalitetnom prodajom dvojice jačih igrača, te nakon toga pokušati pronaći zainteresiranu tvrtku koja će otkupit većinski udio dionica. Naravno da nije to tak lagano, ali nema drugog rješenja.
Nemoj se ljutiti ali kak dug prema državi koji je u biti i najveći pretvoriti u su-vlasnički dio. Dok se to ne rješi nema ni privatizacije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #12 na: 23. Ožujak 2010, 11:38 » |
|
Nemoj se ljutiti ali kak dug prema državi koji je u biti i najveći pretvoriti u su-vlasnički dio. Dok se to ne rješi nema ni privatizacije.
Kolko se ja razmem (a ne razmem se preveč, da nebi ko kaj zameril), dug prema državi bi se pretvoril u vlasnički udio lokalne uprave (grada), koji bi onda bio dužan ili upravljati klubom (što ne želi), ili prodat svoj paket dionica zainteresiranom ulagaču, te tako vratit sredstva državi (vjerojatno nekom vrstom kompenzacije?!). Ako ima koji fiškal ili ekonom na forumu, valjda bi on znao to bolje razjasniti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tonyma
|
 |
« Odgovor #13 na: 30. Ožujak 2010, 16:12 » |
|
Kolko se ja razmem (a ne razmem se preveč, da nebi ko kaj zameril), dug prema državi bi se pretvoril u vlasnički udio lokalne uprave (grada), koji bi onda bio dužan ili upravljati klubom (što ne želi), ili prodat svoj paket dionica zainteresiranom ulagaču, te tako vratit sredstva državi (vjerojatno nekom vrstom kompenzacije?!).
Ako ima koji fiškal ili ekonom na forumu, valjda bi on znao to bolje razjasniti.
Mislim da si sasvim blizu istine. Pretvorba nije ništa drugo nego varka, jer će u konačnici opet porezni obveznici plaćati nerad i krađu po klubovima. Stanje iz prve ruke: http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/97025/Default.aspx 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|