Gogo
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #15 na: 20. Studeni 2007, 23:31 » |
|
U vezi Ćire; sjećam se kad sam jedanput s frendom išao u Contru; dolazimo mi i vidimo da dečki imaju trening na glavnom terenu. Uđemo u Contru i zateknemo Ćiru kak' ispija kavu; pomislimo: ''Pa koji k***c radiš ovdje, a trening je u tijeku?!?'' Baš nam i nije bilo jasno... No, još par puta sam znao viđati Ćiru kak' na parkingu odmotava čokoladu i jede, a trening još nije završio, no ubrzo sam shvatio da je on u Varteksu bio neka vrsta cirkusanta i zabavljača publike, a Dalić je bio čovjek zadužen za treninge. Ali vratilo mu se preko Debrecena!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #16 na: 20. Studeni 2007, 23:38 » |
|
Ispravak. Tanac je sam izjavio da je oduvjek bio dinamovac,čak dok je igrao i bio trener Varteksa, pa prema njegovim riječima ova tvoja konstatacija nema podloge. Samo nek ostane tamo i nek se šminka u svojem novom bijelom mercedesu
Opet taj naš poznati jal, pa baš me zanima dal bi se ti vozil u jugiću da imaš ugovor na 300.000 eura po godini. Nemoramo biti zavidni svakome tko u životu napravi više od nas, već mu treba stisnuti ruku i čestitati. Baš me zanima dal bi i ti javno pred svojim šefom iz Zabe rekel da ti je PBZ najbolja banka. Ne kužim zakej vam je tak teško gledati našeg trenera i nogometaša u Dinamu, umjesto da smo ponosni što je naš kraj dal takve igrače i trenera, sad smo svi zavidni kaj "sused ima vekšu kravu". A da se sutra vrate i vuga i tanac, opet bi im pljeskali i skandirali njihovo ime. Razumjem navijačke strasti, ali mi smo premali kraj i dajemo premalo pravih trenera i sportaša da bismo ih sam tak otkantali, jer su, zamisli, prerasli našu sredinu i krenuli tam di je veća šansa za pravi rezultat i zaradu. Kak su samo mogli, prokleti bili.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Aykula
Vunbacitelj
Glavni Moderator
|
 |
« Odgovor #17 na: 20. Studeni 2007, 23:54 » |
|
Nisam mu jalan. Čovjek je unovčil ono kaj zna, a nekog vraga zna. Samo sam napomenul kak se čovjek izjasnil i da je bil u stanju se prodati za nekakvu novinarsku naklonost. On je sam izjavil da je uvijek bil dinamovac a to je dokazal kad je teral varteksove navijače iz Contre poslije tekme s Dinamom. Valjda da dobi više prostora pa da se more lakše uvuči u mamićevo dupe. Čemu? Da se dodvori Židaku i takvima? Uostalom ja nemrem raditi usporedbu između posla i ljubavi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
joy_division
|
 |
« Odgovor #18 na: 21. Studeni 2007, 00:02 » |
|
Sloboda Vž@ Pa mislim da si u krivu - nije to samo jal (iako kod nas svih postoji jal prema Dinamu, naravno). Dati cu ti primjer, ovo je dio intervjua sa Scoriom od prije 10 dana, nazalost link vise nije aktivan, u "Glasu Istre":
NOVINAR- Hajduk ili Dinamo? SCORIA- Nisam navijač ni Hajduka ni Dinama. Ja sam navijač Rijeke. Taj me klub vuče. Rijeka mi je, kako Talijani kažu, »la squadra del cuore«. A normalno je da je Pula moj grad.
Takodjer, Dalic dodje kod nas i cijelo vrijeme govori da je Varazdin njegov grad, Varteks njegov klub i da ce se tamo vratiti, nije nijednom rekao da navija za Rijeku ili je simpatizira od malih nogu. Ista stvar i Safaric. Pa im nitko to ovdje nije zamjerio, a zasto i bi?
Drugi primjer, Gracan je jos kao igrac Rijeke u Tempu imao izjavu "Od malih nogu navijam za Crvenu Zvezdu", pogadjate trebao je prijeci tamo, onda je otisao u Hajduk i izjavio da je oduvijek navijac Hajduka. Kada je bio trener Dinama, pogoditi cete koja mu je bila prva izjava. Ako dodje i do Vas, nemojte se cuditi izjavama.
Ovo ne znaci da Elvis Scoria jednog dana nece biti trener Dinama (tamo je igrao jednu sezonu), mozda bude i Zlatko Dalic, ali nekako sumnjam da bi oni izjavili da navijaju za Dinamo od malih nogu. Jedno je profesionalizam i ambicija, biti trener Dinama ili Hajduka je ipak san svakog trenera u nekim hrvatskim okvirima. A nesto sasvim drugo je uvlacenje u supak upravi i navijacima, zbog cega trener Dinama mora navijati za Dinamo, je li Ardiles navijao za njih od malih nogu?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #19 na: 21. Studeni 2007, 00:08 » |
|
Nisam mu jalan. Čovjek je unovčil ono kaj zna, a nekog vraga zna. Samo sam napomenul kak se čovjek izjasnil i da je bil u stanju se prodati za nekakvu novinarsku naklonost. On je sam izjavil da je uvijek bil dinamovac a to je dokazal kad je teral varteksove navijače iz Contre poslije tekme s Dinamom. Valjda da dobi više prostora pa da se more lakše uvuči u mamićevo dupe. Čemu? Da se dodvori Židaku i takvima? Uostalom ja nemrem raditi usporedbu između posla i ljubavi.
Moramo biti svjesni da su danas mediji ti koji u najvećoj mjeri kreiraju javno mišljenje, te da je naklonost medija uglavnom (nažalost) važnija od rezultata ili stručnosti. Pa zamisli, tanaca su skoro srušili nakon jednog poraza u godinu dana, sugerirajući javnosti da je vječiti pomoćnik i da nema autoritet, a kad je osvojil dvostruku kruni bil im je dobar, a bome od kad je srušil ajax im je još bolji. Dakle, mudar trener sigurno nikad neće ući u konflikt sa: a) medijima b) navijačima. Na kraju, pa ćirio je majstor retorike, dala je na dobrom putu, on vječito govori samo ono kaj novinari hoće čuti i nitko ih ni ne pomišlja dirnuti, dok s druge strane Lončarević koji je jedan od najvećih naši znalaca je u stalnom konfliktu jer nema dar ulizivanja, na kraju talentirani Pudar je zvisel jer nije znao komunicirati s medijima. Dakle zaključak slijedi, bez podrške medija možeš si sa diplomom rit obrisati, a sa podrškom, diploma ti ni netreba.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #20 na: 21. Studeni 2007, 00:19 » |
|
Sloboda Vž@ Pa mislim da si u krivu - nije to samo jal (iako kod nas svih postoji jal prema Dinamu, naravno). Dati cu ti primjer, ovo je dio intervjua sa Scoriom od prije 10 dana, nazalost link vise nije aktivan, u "Glasu Istre":
NOVINAR- Hajduk ili Dinamo? SCORIA- Nisam navijač ni Hajduka ni Dinama. Ja sam navijač Rijeke. Taj me klub vuče. Rijeka mi je, kako Talijani kažu, »la squadra del cuore«. A normalno je da je Pula moj grad.
Takodjer, Dalic dodje kod nas i cijelo vrijeme govori da je Varazdin njegov grad, Varteks njegov klub i da ce se tamo vratiti, nije nijednom rekao da navija za Rijeku ili je simpatizira od malih nogu. Ista stvar i Safaric. Pa im nitko to ovdje nije zamjerio, a zasto i bi?
Drugi primjer, Gracan je jos kao igrac Rijeke u Tempu imao izjavu "Od malih nogu navijam za Crvenu Zvezdu", pogadjate trebao je prijeci tamo, onda je otisao u Hajduk i izjavio da je oduvijek navijac Hajduka. Kada je bio trener Dinama, pogoditi cete koja mu je bila prva izjava. Ako dodje i do Vas, nemojte se cuditi izjavama.
Ovo ne znaci da Elvis Scoria jednog dana nece biti trener Dinama (tamo je igrao jednu sezonu), mozda bude i Zlatko Dalic, ali nekako sumnjam da bi oni izjavili da navijaju za Dinamo od malih nogu. Jedno je profesionalizam i ambicija, biti trener Dinama ili Hajduka je ipak san svakog trenera u nekim hrvatskim okvirima. A nesto sasvim drugo je uvlacenje u supak upravi i navijacima, zbog cega trener Dinama mora navijati za Dinamo, je li Ardiles navijao za njih od malih nogu?
Upravo to mislim pod utjecajem medija, zapravo, vjerojatno je u novinama izašla Tanacova izjava da navija za dinamo od malih nogu. Jeste sigurni da je on to izjavio? Da nije možda rekao nešto u smislu " da je oduvijek volio dinamo" pa su novinari to izvukli iz konteksta i napisali ono što su napisali?! Dakle još uvijek tvrdim da barem 80% bombastičnih izjava koje pročitate su izvučene iz konteksta, onako kako je to odgovaralo dotičnom novinaru u datom trenutku. Vi svi tvrdite da je izdajica, ja tvrdim da čovijek dobro komunicira sa medijima i navijačima svog kluba. Za mene je izuzetno lojalan svome klubu i to je za svaku pohvalu. Iskreno, zasmetala bi me činjenica da je Scorija trener Varteksa i da pred utakmicu sa Rijekom izjavi "da mu je Rijeka klub kojeg nemože prežaliti". Tko veli da se neće dodvoravati vašoj upravi i dogovorno pustiti tekmu?! Da sam ja u tom slučaju njegov igrač, taj trener kod mene gubi i autoritet i kredibilitet, jer ako si moj trener i trener mog kluba, onda izgaraj za njega kao da je jedini na svijetu !!! (Besekov poučak)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #21 na: 21. Studeni 2007, 00:29 » |
|
Ako smijem nadodati kao primjer, moja malenkost dolazi na Varteks od kad sam prohodal, volim Varteks više od bilo kojeg sportskog kolektiva, skačem ko manijak kad pobjedimo dinamo, isto tako sam deprimiran kad gubimo od Intera. Uviijek bodrim igrače i kad im ide loše, navijam i za juniore, kadete, pionire Varteksa, ponosan sam kad čujem da su osvojili jaki međunarodni turnir. Ali, trenutno radim u Slobodi i kad igramo međusobno, želim ih pobjediti u svakoj utakmici, pljeskal sam na svaki gol slobode u nedavnoj prijateljskoj utakmici i bil sam sretan što su naši dečki parirali varteksovim zvijezdicama. Jer želim uspjeh onom klubu u kojem radim. Ako je postalo loše ili sramotno ginuti za firmu u kojoj radiš, onda smo definitivno društvo u banani.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
spalicius
20.07.2001. - 20.07.2008.
Udruga prijatelja
Varteks će jednog dana igrati Ligu prvaka!
|
 |
« Odgovor #22 na: 21. Studeni 2007, 00:46 » |
|
sloboda pa naravno da voliš klub u kojem radiš i koji te plaća. To je sasvim normalno. Ali da te netko sad pita tko ti je draži Sloboda ili Varteks kaj bi odgovoril? Nema to veze sa dodvoravanjem navijačima. Mislim da navijači više cijene čovjeka koji veli "Volim Varaždin i Varteks više od svega no sad sam u Dinamu i grist ću i zalagat ću se dva puta više da bih pokazao da sam dovoljno dobar za Dinamo" nego da imaju trenera koji svake druge godine ima klub "za koji navija od malih nogu". I nisu tu krivi mediji, oni bi u Ivankovićevom slučaju jedva dočekali da im ovaj veli da voli Varteks više od Dinama. A i gledaj, osobno poznajem gospodina Ivankovića, moj otac dugo je s njim surađivao i izuzetno ga cijenim, ali mislim da je čovjek veći Dinamovac nego varteksovac. I stvarno je odmalena navijao za Dinamo. Varteks za njega nije svetinja kao za nas. Naravno, drag mu je, ali nije njegov prvi klub. I ja mu želim sreću u radu i da pokaže da je najbolji hrvatski trener - samo ne protiv Varteksa. Jer Varteks je meni prvi i zapravo jedini (ljubav prema Manchester Unitedu se ne broji jer vjerovatno nikad neću imati priliku vidjeti neku njihovu utakmicu uživo a i da Man Utd igra sa Varteksom ja bih svim svojim srcem i dušom navijao za varteks). I uopće me nije sram toga, dapače izuzetno sam ponosan na to i uvijek ću to i sa ponosom isticati kad god me netko pita.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
VARTEKS ĆE IGRATI U LIGI PRVAKA!
|
|
|
Gogo
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #23 na: 21. Studeni 2007, 00:52 » |
|
Ali, trenutno radim u Slobodi i kad igramo međusobno, želim ih pobjediti u svakoj utakmici, pljeskal sam na svaki gol slobode u nedavnoj prijateljskoj utakmici i bil sam sretan što su naši dečki parirali varteksovim zvijezdicama. Jer želim uspjeh onom klubu u kojem radim.
To se zove profesionalizam i svaka ti čast na tomu. Ako je postalo loše ili sramotno ginuti za firmu u kojoj radiš, onda smo definitivno društvo u banani.
Da, definitivno smo društvo u banani i to u svakoj grani, od sporta do industrije i da ne nabrajam dalje . Primjera radi, meni govore da sam zabit i naivan jer se trudim oko faksa i više nego što treba. A u slučaju nogometa, to bi se očitovalo tako da npr. Varteks vodi 5:0 protiv nekoga i igrač se trudi da ukliže i sprinta da izbije loptu u aut da ne bude korner, a neki primitivac se dere sa tribine:''E, jesi kreten!''
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 21. Studeni 2007, 00:55 do Gogo »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tonyma
|
 |
« Odgovor #24 na: 21. Studeni 2007, 01:44 » |
|
To se zove profesionalizam
i iznad svega LOJALNOST.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
joy_division
|
 |
« Odgovor #25 na: 21. Studeni 2007, 09:26 » |
|
Iskreno, zasmetala bi me činjenica da je Scorija trener Varteksa i da pred utakmicu sa Rijekom izjavi "da mu je Rijeka klub kojeg nemože prežaliti". Tko veli da se neće dodvoravati vašoj upravi i dogovorno pustiti tekmu?! Da sam ja u tom slučaju njegov igrač, taj trener kod mene gubi i autoritet i kredibilitet, jer ako si moj trener i trener mog kluba, onda izgaraj za njega kao da je jedini na svijetu !!! (Besekov poučak)
Scoria je nesto slicno i izjavio prije proslogodisnjeg polufinala Kupa i onda nas hladno izbacio iz Kupa + dobio nas u prvenstvu 3-0. S druge strane, Katalinic je dva puta bio trener Rijeke, oba puta smo na Kantridi s Hajdukom igrali sustav gdje su stoperi igrali napadace i slicno (moram li reci da smo izgubili?), s tim da Katalinic nikada nije nikome izjavio nista slicno. Toliko o profesionalizmu, a ja cu uvijek prije potpisati covjeka koji kaze sto misli, svidjalo se to meni ili ne, barem znam na cemu sam. A glede Ivankovica, mislio sam da malo bacimo naglasak na njegove trenerske kvalitete, a ne za koga navija. Ako je, kao sto kaze Spalicius, navijao za Dinamo od malih nogu, OK, nemam nista protiv, jedan svijetli primjer u ovoj kaljuzi, ispunio mu se san i puno mu srece na sadasnjem poslu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tonyma
|
 |
« Odgovor #26 na: 21. Studeni 2007, 17:47 » |
|
Oprosti mi, svatko ima pravo na svoje mišljenje, samo mi se digne malo tlak kad svatko podcjenjuje trenere dinama. Svi misle da su nešto ekstra pametni i da sve znaju o tom nogometu, ali vjerujte da mi izvana neznamo ni 5% stvarnosti koja se dešava unutar kluba i svlačionici bilo koje prvoligaške momčadi. S obzirom da se bavim tim poslom, smeta me konstantno podcjenjivanje naših trenera, te trenera nogometa uopće, pogotovo kad čitam svakojake primjedbe i prijedloge novinara-stručnjaka i običnih navijača, kad sve to pročitam, najrađe bi  i  . A'propos slobodnog mišljenja i uljudnog izražavanja, upravo mi je palo na pamet de ne priznajem "uspjeh" trenera, koji je slavu stekao zahvaljujući miljama Eura. Odmah bi napomenuo da novac nije uvjek garant za uspjeh. "Veliki" Capello je napr. u dva navrata osvoijo prvenstvo Španjolske i oba puta dobio nogu s obrazloženjem, da nije trener koji kvalitetno vodi momčad. Capello je uvjek imao najskuplje i najkvalitetnije igrače u Europi, a nije imao kvalitetnu momčad. Pobjeda, bez igre, nije bila dovoljna za Madriđane, jer se zbog dosadne igre praznilo gledalište i Capello je doživio zasluženo poniženje i zbog svoje arogancije i kompleksa više vrijednosti. Dobro, malo sam izletio van lokacije teme. Ipak se može napraviti nekakva paralela. Svi ti treneri, "velikani" europskog nogomata neka se pokažu u nekom siromašnijem klubu, pa onda možemo govoriti o stručnosti i sposobnosti. Trener, koji nije prošao u svom stručnom razvoju kroz nogometnu školu, teško može oćekivati znatniji uspjeh u svojoj karijeri, jer lako je biti dobar u dobru (uz mnogo Eura lakše je do uspjeha).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mesud Duraković
provokator
White Stones 1990
Varaždin City Crew
|
 |
« Odgovor #27 na: 21. Studeni 2007, 17:51 » |
|
Opet taj naš poznati jal....A da se sutra vrate i vuga i tanac, opet bi im pljeskali i skandirali njihovo ime.
Vi OBAVEZNO dođite na Šibenik pa da vidite stav navijača Varteksa po toj temi...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Grizzly
Udruga prijatelja
|
 |
« Odgovor #28 na: 21. Studeni 2007, 23:02 » |
|
Vi OBAVEZNO dođite na Šibenik pa da vidite stav navijača Varteksa po toj temi...
Došel bum obavezno, kao i svaki put kad nisam spriječen utakmicama mog kluba i nadam se da se možemo dići iznad primitivizma i vrijeđana svega što nije nama po volji i želji. Dečki, nitko neće poštovati nas i naše, ako nebumo ni mi sami.  sloboda pa naravno da voliš klub u kojem radiš i koji te plaća. To je sasvim normalno. Ali da te netko sad pita tko ti je draži Sloboda ili Varteks kaj bi odgovoril? Nema to veze sa dodvoravanjem navijačima. Mislim da navijači više cijene čovjeka koji veli "Volim Varaždin i Varteks više od svega no sad sam u Dinamu i grist ću i zalagat ću se dva puta više da bih pokazao da sam dovoljno dobar za Dinamo" nego da imaju trenera koji svake druge godine ima klub "za koji navija od malih nogu". I nisu tu krivi mediji, oni bi u Ivankovićevom slučaju jedva dočekali da im ovaj veli da voli Varteks više od Dinama. A i gledaj, osobno poznajem gospodina Ivankovića, moj otac dugo je s njim surađivao i izuzetno ga cijenim, ali mislim da je čovjek veći Dinamovac nego varteksovac. I stvarno je odmalena navijao za Dinamo. Varteks za njega nije svetinja kao za nas. Naravno, drag mu je, ali nije njegov prvi klub. I ja mu želim sreću u radu i da pokaže da je najbolji hrvatski trener - samo ne protiv Varteksa. Jer Varteks je meni prvi i zapravo jedini (ljubav prema Manchester Unitedu se ne broji jer vjerovatno nikad neću imati priliku vidjeti neku njihovu utakmicu uživo a i da Man Utd igra sa Varteksom ja bih svim svojim srcem i dušom navijao za varteks). I uopće me nije sram toga, dapače izuzetno sam ponosan na to i uvijek ću to i sa ponosom isticati kad god me netko pita.
Vidi šta piše malo ispod, u potpisu. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mesud Duraković
provokator
White Stones 1990
Varaždin City Crew
|
 |
« Odgovor #29 na: 22. Studeni 2007, 18:24 » |
|
Došel bum obavezno, kao i svaki put kad nisam spriječen utakmicama mog kluba i nadam se da se možemo dići iznad primitivizma i vrijeđana svega što nije nama po volji i želji. Dečki, nitko neće poštovati nas i naše, ako nebumo ni mi sami.  Vidi šta piše malo ispod, u potpisu.  samo vrijeđanje i određena doza cinizma nam je ostala i time ćemo se služiti..... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|